Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Sós, sült ételekhez milyen...

Sós, sült ételekhez milyen egészséges lisztfajtát ajánlotok?

Figyelt kérdés

Sós, sült ételekhez milyen egészséges lisztfajtát ajánlotok?


A legkevesebb szénhidrát a fontos nálam.

A sima, fehér búzalisztet szeretném lecserélni.


2020. jan. 26. 11:23
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nálam a teljes kiőrlésű tönkölyliszt a favorit (inzulinnal kezelt cukros vagyok) de itt minden kérdésedre választ kapsz, kísérletezz, hogy neked melyik jön be jobban:

[link]

2020. jan. 26. 11:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
87%

1-es vagyok

Azzal azért nem árt tisztában lenned, hogy a CH tartalomnál sokkal fontosabb a GI, ami a felszívódás gyorsaságát szabályozza. Az alacsony GI-ü ételek lassabban szívódnak fel, tovább érzed a teltséget, míg a magas GI-üektől félóra múlva éhes vagy. Köretként használt tésztáknál válts durumlisztesekre!

2020. jan. 26. 11:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:

Olyan lisztet keresek, ami diéta idején segít. Már több éve megtapasztaltam, hogy a szénhidrátoktól gyorsan hízok, ezért a súlyom tartásához fehérje bázisú ételeket eszem.


Olyan alternatív lisztet keresek, ami a szénhidrátoktól könnyen hízóknak segít valamelyest.

Persze tudom, hogy korlátlanul fogyasztható megoldás egyik sem lesz :)

2020. jan. 26. 11:56
 4/7 anonim ***** válasza:

Próbálj ki többfélét, igen egyéni, kinek melyik ízvilág jön be.


De gyakorlatilag minden gabonából készült lisztben közel ugyanannyi a CH, ilyen szempontból majdnem mindegy. Esetleg a lassú CH-k kedvezöbbek, de nem hiszem, hogy ahol a liszt csak ízesítö, lényeges a fajtája.

2020. jan. 26. 13:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:

Leginkább a kókuszliszttel kapcsolatban vagyok érdeklődő és szkeptikus is egyben.

Próbáltátok már? Milyen az íze?

2020. jan. 26. 14:41
 6/7 anonim ***** válasza:

#5

Mivel porrá őrölt kókuszhús, olyan ízű, mint a kókuszreszelék, mert annak egy továbbőrölt változata.

Sütikhez NEKEM elmegy, de nokedlit egy paprikás csirkéhez, vagy levesbetétet nem csinálnék belőle.

2020. jan. 26. 14:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
Kókuszlisztet még csak édes tésztákhoz próbáltam, de a zabliszt nekem jobban bevált. Szaffi liszteket próbáltad már?
2020. jan. 26. 16:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!