Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Egészséges a befőttes üvegben...

Egészséges a befőttes üvegben lévő vágott vegyes savanyúság?

Figyelt kérdés
2020. nov. 6. 19:57
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Csalamade? Szerintem egeszseges. Ha fermentalt, akkor meg probiotikum is … de szerintem ecetesen is egeszseges.
2020. nov. 6. 20:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
Ételecet van benne, azt írják.
2020. nov. 6. 20:08
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Miért ne lenne egészséges???
2020. nov. 6. 20:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Azért az sem mindegy milyen gazdaságból származik. Hiszen lehet bio és lehet agyon permetezett is.

Alapvetően nagyon hasznos a savanyúság számtalan szempontból. Vitamin- és ásványi anyag forrás (A, B1, B2, B6, C, E, K vitaminok, Vas, Magnézium, Folsav, Kálium, Nátrium), az ecetalapú sóoldat csökkenti a vércukorszintet (2. típusú cukorbetegeknek nagyon ajánlott), antioxidáns-forrás, segítik az elektrolitegyensúly fenntartását, segíti az emésztést (egyesek viszont nehéz ételnek érzik).

Tanulmányok szerin kb. 30 százalékkal csökkenti az esélyét, hogy antibiotikumot keljen szednünk.

Nem utolsó sorban segít a fogyásban is! Stresszt is csökkenti.

Már az ókorban is tisztában voltak a jótékony hatásával. Skorbut ellen ezt vitték a hajókon.

2020. nov. 12. 18:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:
Meg még azt írják rá, hogy édesítőszer van benne. Amúgy finom és én szeretem. Csak ezért kérdeztem.
2020. nov. 12. 19:43
 6/9 anonim válasza:
54%
A miénk nem köhög, gondolom nem beteg. Csak annyira, mint a befőtt.
2020. nov. 13. 08:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 De La Cruse ***** válasza:

Üvegben egészséges.

Műanyagban már nem szabad hosszan tartani.

2020. nov. 16. 12:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
Miért, a műanyag dobozban való tárolás mivel járhat? Belemehet valamennyi az évek során a műanyagból?
2020. nov. 16. 16:26
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell "évekig" tárolni.

A megbontott edényben tovább tárolt csalamádé megszürkül, veszít az ízéből és a vitamintartalmából is.

Bontás után mihamarabb érdemes elfogyasztani.

2020. nov. 16. 20:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!