Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Milyen lesz a csemege uborka...

Milyen lesz a csemege uborka lefagyasztas, majd felengedes után?

Figyelt kérdés

2021. máj. 4. 13:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
57%
de miért akarod lefagyasztani? Eleve tartósítva van!
2021. máj. 4. 13:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
69%
Egy lotty.
2021. máj. 4. 13:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
73%
Mintha megrohadt volna.
2021. máj. 4. 13:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
48%

Nem tudom, ki kellene próbálni. Sok savanyított élelmiszer jól bírja a fagyasztást, jobban, mint nyers állapotban. (Tapasztalat)


Akik szerint lotty meg megrohadt állagú, azok kipróbálták vagy csak találgatnak ? (Szerintem nem tapasztalat, csak hözöngés)

Amit el tudok oknak képzelni, ha valaki egyedül és és megkezd egy üveget, az hamar megromlik, föleg, ha ritkán enne belöle.


Kérdezö: egy uborkát tegyél be a fagyasztóba, két nap múlva vedd ki, akkor eldöl, hogy jó-e neked úgy. (A fagyasztás esetén mindegy az állag szempontjából, hogy egy nap vagy egy év, ha nem bírja, már másnap szétmállik:.)

2021. máj. 4. 14:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
86%
4: nálam ott van kinyitva egy üveg ubi 4 hónapja! Semmi baja! Az ecet + a tartósítószerek megteszik a hatásukat.
2021. máj. 4. 15:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
11%
Nálunk egy megkezdett üveg 2-3 nap alatt elkezd megforrni. (NEM, nem nyúlunk bele koszos evöeszközzel, hütöben van, mégis megromlik)
2021. máj. 4. 15:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
60%
Garantált csalódás. Az uborkának több mint 90 százaléka víz. Ha lefagyasztod, a tlejes szerkezet átalakul. És kémiailag előbb a jég fog kiolvasni, tehát a víztartalma nagy része elveszik, összeszottyad és kicsi keméyn hurkákat kapsz
2021. máj. 5. 21:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
0%

A jég olvadása NEM kémiai, hanem FIZIKAI folyamat!

Ha "tudományosan" akarsz írni, akkor legalább nézz utána, mielött abszolút hülyeség lesz a kommentedből.


Mellesleg a nyers uborkát is le lehet fagyasztani minöségvesztés nélkül (salátának), pedig az több vizet tartalmaz, mint az eltett uborka!

2021. máj. 5. 22:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

#8


"Mellesleg a nyers uborkát is le lehet fagyasztani minöségvesztés nélkül (salátának)"


Ez nem teljesen van így.

Évek óta fagyasztunk le gyalult uborkát salátának, mert rengeteg terem.

Amikor egy az egyben csak felkarikázva fagyasztottuk, bizony, hogy volt minőségromlás.

Kiolvadás után hihetetlen mennyiségű lében úszott a fura ízű uborkaforgács.

Aztán módosítottunk, frissen besózzuk, állni hagyjuk, a levét kicsavarjuk és utána fagyasztjuk le. Na, ez a változat már megfelelő egy téli uborkasalátának.

És még így sem olyan mint a nyári, mert nyáron a saját leve nincs leöntve, hanem az van ízesítve, így az egy tartalmasabb, teltebb íz, de télen kötünk kompromisszumot.

2021. máj. 6. 07:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
0%

Ez megint csak az én véleményemet igazolja, egyszerüen nem jól használjátok fel a fagyasztott uborkát.

A gyalult, fagyasztott uborkát nem szabad elöre kiolvasztani felhasználáskor, hanem az ecettel, sóval, cukorral elkeverve. Ha ebben a füszeres lében olvad ki, akkor nem lesz annyi leve és föleg nem lesznek uborkaforgácsok!

2021. máj. 6. 08:06
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!