Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Fejessalátát szoktátok fonnyas...

Fejessalátát szoktátok fonnyasztva készíteni? Sós-ecetes-fokhagymás vízben enyhén megfőzve.

Figyelt kérdés
Ha igen, hogy nevezitek? Nálunk fonnyasztott saláta a neve.

#saláta #fonnyasztott
2021. máj. 28. 22:01
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
0%
Mi ecetes salátának hívjuk . Ecet fokhagyma víz meg cukor de nincs megfőzve csak hidegen ki van kavarva és ráöntve a saláta levelekre
2021. máj. 29. 07:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Apám mondta, hogy az ő nagymamája szokta fonnyasztva. De ott a nagypapájának volt valami emésztőszervi gondja, ezért kellett (de megszokta így a családjuk).

Mi már csak roppanósan ismerjük.

2021. máj. 29. 10:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Nagymamám levest és főzeléket is főz salátából tejfölösen-fokhagymásan. (Alföld)
2021. máj. 29. 13:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/19 anonim ***** válasza:
20%

Sírok 😂😂

Most miért kaptam 0%-ot mikor csak leírtam hogy mi ugyanígy csináljuk csak nincs megfőzve?😂😂😂

2021. máj. 29. 13:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
#14, akkor még mindig nem érted teljesen, de segítek! A ecetes saláta és a fonnyasztott saláta két teljesen különböző étel. Hiába ugyanazok az alapanyagok, ha hőkezeled más ételt kapsz. Gondolj csak a hagymás paprika-paradicsom salátára és a lecsóra. Ugye?
2021. máj. 29. 14:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

14

Mint írták a kettő nem ugyanaz

2021. máj. 29. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Épp a héten ettem valakinél (Nógrád), nagyon szokatlan volt, de kifejezetten ízlett. Ő döglesztett salátának mondta, tejföllel és kenyérrel ettük.
2021. máj. 29. 17:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/19 A kérdező kommentje:

Zala megye.

És ahogy #9, #15 írta, ez két különböző elkészítési változat, mi is szoktuk roppanósan, hidegen, cukros-ecetes lében, fokhagymával.

A fonnyasztottat sósan, ecetesen, fokhagymásan, esetleg pár kolbászkarikával ízesítve pár pillanatig főzzük, mi legalábbis így csináljuk. Melegen esszük, ugyanolyan ételek mellé, mint a roppanósat.

Párom is zalai, ő sosem ette így, náluk nem volt szokás fonnyasztani.

2021. máj. 29. 19:51
 19/19 anonim ***** válasza:
Nem szoktam, de doldoztam kínai értteremben, ahol volt az étlapon fejes saláta osztriga szószban. Ezt minimális, tűzforró olajon fonnyasztotta, majd ízesítette cukorral, ecettel és osztriga szósszal a szakács.
2021. máj. 29. 22:09
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!