Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Milyen Bográcst használtok és...

Milyen Bográcst használtok és miért?👇

Figyelt kérdés

Rozsdamentest, vagy zománcost, vagy réz?


Más íze van az ételnek ha másikban készül vagy hogy van ez?



2021. júl. 25. 08:15
 1/7 anonim ***** válasza:
81%
Nincs más íze az ételnek. Sima vas gulyásbográcsot vegyél, az jó mindenre. Próbáltam már mindent a zománcos öntöttvas kivételével. Ne dőlj be annak, hogy milyen szépen csillog a rozsdamentes vagy a réz.
2021. júl. 25. 08:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
95%

Egyiket se.


Öntött vasat.

Az a leguniverzálisabb, legtartósabb. A legvastagabb anyagból készül, így a legkiválóbb a hőelosztása, ami egy szabad tüzes főzésnél nagy előny tud lenni.


A rozsdásodás kezelhető.

Kívülről a természetes korommal, belülről füstölt szalonna zsírral.

Ennyi törődést nekem megér a sok előny. Kis odafigyeléssel gyakorlatilag nem tud tönkremenni. A tárolásánál kell vigyázni, ne érjen semmihez, mert összekormoz mindent.

De nem cserélném le semmire.

Érzelmi okokból sem, gyerekkoromtól megvan ez a bogrács. Vagyis azelőtt is megvolt, csak arra nem emlékszem. Szóval kb 50 éves lehet.

2021. júl. 25. 08:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

A rozsdamentes szerintem nagyon rossz, abban nagyon könnyen leég.

Rézből készültet még nem próbáltam. Jelenleg zománcost használok, az a kedvenc. De az öntöttvas is jó.

Amúgy az helyesen "bográcsot".

2021. júl. 25. 08:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

A rozsdamentes könnyen tisztítható, nem igényel törődést, de könnyebben odaég benne az étel.


A zománcos sérülékeny, ha odavered könnyen lepattan a zománc. Egyebekben olyan mint a rozsdamentes.


A rézben nehezebben égnek le a kaják, de nem alkalmas mindenhez. Savas ételeket tilos csinálni benne.


Az öntöttvas hajlamos megrozsdásodni, de szuper benne főzni.


Azt nem vettem még észre, hogy az étel ízét bármelyik is befolyásolná.


Ha oda tudsz figyelni rá akkor öntöttvasat vegyél.

Ha nem akarsz sokat foglalkozni vele akkor rozsdamentest.

2021. júl. 25. 09:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Bogracs anyaga az elmosasanal lehet lenyeg, de valojaban nem ez a lenyeg. Szelesedo szaju bogracsban ragukat es porkolteket keszitunk aminek el kell foniuk a levuket ... ezzel szemben a leveseket szukulo szaju bogracsban kell kesziteni, hogy a leve ne parologjon gyorsan. Ennyi a bogracsok lenyege :)


[link]


[link]


Boszorkanyosan jo kajakhoz pedig ott az igazi 'boszorkany bogracs' :)


[link]

2021. júl. 25. 11:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm, sokat tanultam!🙋‍♂️
2021. júl. 25. 11:06
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

A szűkülő szájúnak nem föltétlenül az az előnye, hogy ne párologjon, mint ahogy a szélesedőnek se az, hogy párologjon.


A hagyományos alak, ami lefelé szűkül, azért jó, mert kevés anyag (pl indulásnál hagyma pirítás) se terül szét nagyon, és így nem ég meg könnyen, hanem középen gyűlik össze, van egy kezelhető vastagsága a pirított anyagnak, így nem ég meg 2 másodperc alatt.

Felfelé meg szélesedik, mert így éri a tűz a leghatékonyabban, és így lehet az ételt is legkönnyebbek kezelni, keverni, kényelmesebb, mint ha egyenes falú lenne.


A lefelé szélesedő bogrács tipikus halászlé főző, ahol nincs szükség rá, hogy alul szűkebb legyen, mert az elejétől bővebb lével készül.

Ellenben az aljára lesüllyed a hal, egy lefelé szűkülő alaknál könnyebben összetörne, de ha szélesedik lefelé, akkor kíméletesebben elfér alul több hal. Szedésnél se mindig középre, kis területre csúszik vissza az összes hal, így kevésbé törik össze.

2021. júl. 25. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!