Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek az entomofág...

Mi a véleményetek az entomofágiáról, rovarevésről, vagy helyesebben ízeltlábú-evésről? A ránk váró környezetileg nehéz időkben ennétek inkább ízeltlábúakat, a hagyományos disznó-szárnyas-marha helyett? Miért igen és miért nem?

Figyelt kérdés

2021. aug. 3. 00:23
A kérdező szavazást indított:
Ennék ízeltlábúakat
Nem
45 szavazat
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
92%
Megkóstolnám, megenném ha nincs más, de ha van más akkor inkább eszem rendes húst :)
2021. aug. 3. 00:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim válasza:
66%

Miért ne ennék? A hentes ecettel mosott, gyanús állapotú baromfijánál csak jobb lehet a még friss tücsök, bogár, skorpió.


Tulajdonképpen még étvágygerjesztőbb is egy friss ízeltlábúra ráharapni, mint egy ki tudja honnan származott csirkemellre.

2021. aug. 3. 00:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 anonim válasza:
100%
Ha nincs más...
2021. aug. 3. 00:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 Önjelölt igazságosztó válasza:
91%

Eddig is ettünk ízeltlábúakat, pl:garnélát vagy királyrákot. Jól elkészítve a sáska vagy tücsök sem sokkal másabb. Olyan formában is el lehet készíteni, hogy fel sem ismered rovart eszel.

Idővel többé-kevésbé hozzá szokhatnak az emberek, de néptáplálék egy darabig biztosan nem lesz belőlük. Most is rengeteg ember van aki semmi pénzért nem enne belőlük, 100 év múlva sem fog valószínűleg mindenki rovarokat enni. Ahogyan pl: a halat vagy a disznót sem eszi meg mindenki.


Nekem mindenesetre nem lenne probléma. A sült sáskát már próbáltam, nem is találtam rossznak, kb. paprika íze van. Sütés és fűszerezés kérdése az egész.

2021. aug. 3. 01:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 anonim válasza:
19%
Ha tudnád mennyire hasznos fehérjék vannak bennük és 0 zsír. Talán te sem lennél olyan okádék dagadt.
2021. aug. 3. 02:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:
81%
Én már ettem ízeltlábút már nem emlékszem hogy mit smde csak utólag tudtam meg hogy azt ettem. Még nem mondtam volna róla hogy az. Szóval ha jól van elkészítve akkor simán meg lehet enni
2021. aug. 3. 04:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim válasza:
0%
Nincs jobb dolgod?
2021. aug. 3. 04:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Azt remélem vágod, hogy ha fontosabb szerepet fog kapni a jövőben, az nem egész formában fog történni, hanem húslisztnek darálva, azt termékekben felhasználva. Azt semmivel sem tartom undorítóbbnak, mint az ammóniázott, mechanikailag lefejtett élénkrózsaszín húspépet, amiből minden virsli és parizer készül.


Thaiföldön ettem párat, volt, ami szörnyű keserű volt, más fajták inkább semlegesek, aminek az ízét főleg a fűszerezés adta.

2021. aug. 3. 05:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Tengeri 'bogarakat' (izeltlabuakat) es 'csuszo-maszokat' (puhatestueket es kagylokat) ... eloszeretettel fogyasztja szinte mindenki.


Jomagam csak a tollal es szorrel boritott testu emlosoket es a madarakat fogyasztom. Halat is ritkan eszem.

2021. aug. 3. 07:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
A természeti népeknél ez ma is mindennapos, legfeljebb az állattartásra/állattenyésztésre szakosodott népeknél ez kiveszett a kultúrájukból, mivel nagyobb állatokból több fehérjére lehet számítani.
2021. aug. 3. 08:09
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!