Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Házilag készített szalámit...

Házilag készített szalámit (füstölés nélkül) hogyan lehet tartósítani?

Figyelt kérdés
2021. szept. 30. 22:02
 1/7 anonim ***** válasza:
92%
Fagyasztással.
2021. szept. 30. 22:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
93%

a szalámikat füstölik, szárításos eljerással érlelik, vagy kókleréknál gyorspáccal ehetőre próbálják tenni



Ha nem csínálsz vele semmit akkor az csak nyers hús, megromlik pár nap alatt:)

2021. szept. 30. 22:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Tömény sóval... Na jó, nem. De komolyan nem értem, hogy miért csinál valaki szalámit, ha a fogalmával sincsen tisztában. A szalámi attól szalámi, hogy szárítással vagy füstöléssel (esetleg mindkettővel) kezelik. Ettől lesz szalámi a húsból.
2021. szept. 30. 22:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
Igazad van,rosszul írtam,nem szalámi,hanem felvágott,amit a betöltés előtt megfőztem.
2021. okt. 1. 06:59
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Akármit alkottál (hurka, virsli, párizsi...) csak fagyasztással!

Ahogy a bolti ilyesmit is, ha nagyobb tételt veszel.

2021. okt. 1. 09:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
Ok.kössz.
2021. okt. 1. 11:28
 7/7 anonim ***** válasza:
79%
Fuszerezes (sozas) teszi tartossa a keszitmenyedet - raadasul mar meg is fozted, ami megint csak segit az eltarthatosagban. Szoval szerintem nincs mitol aggodnod, ha finomat csinaltal ugy is hamarabb elfogy mint megromlana.
2021. okt. 1. 12:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!