Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi az a disznósajt? =O

Mi az a disznósajt? =O

Figyelt kérdés
Valamelyik nap hallottam róla.De ez mi?Milyen sajt?
2011. febr. 4. 17:31
1 2 3
 11/22 diagnostic ***** válasza:
80%

Nincs darálva.

Ahogy már írták a fejhús meg pl a füle van benne,de ez biztosan változó,hogy még emellé ki mit rak bele. Pl nyelvet, szivet, bőrkéket,stb. Ezeket beletöltik a gyomorba és a hólyagba,aztán megabálják,megszurkálják,és lesúlyozzák,hogy a fölösleges zsír kifolyon belőle. Ja és persze még főszerezik is.

Nálunk a családból,ismerős körből mindenki szereti,én nem kóstoltam még,se nem is fogom, viszont elég jól néz ki.

2011. febr. 4. 18:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/22 anonim ***** válasza:
64%

Az igazi disznósajtot disznóvágáskor szokták készíteni.

A fejről levágják az orrát,kiverik a fogakat,kiveszik a szemet és ,megfőzik puhára.A húst leszedik a csontokról,keskeny laskába vágják, a fület is közé teszik és még apró húsokat is. Van,aki a nyelvet is közé teszi.Öntenek rá kevés aba-levet,mert az kocsonyásítja.

Sózzák,borsozzák,fokhagymát tesznek bele és pirospaprikát.

Beletöltik a jól kimosott disznógyomorba.

Bekötik,és többször megszurkálva kifőzik az aba-lében.

Ha megfött,azonnal egy deszkára teszik,és lepréselik.

Ha kifagyott,akkor felfüstölik.

Finom étel.

2011. febr. 4. 18:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/22 anonim ***** válasza:
21%

. . . . . . . . . .. . . . . ,.-‘”. . . . . . . .. . . .``~.,

. . . . . . . .. . . . . .,.-”. . . . . . . . . . . . . . . . . .“-.,

. . . . .. . . . . . ..,/. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ”:,

. . . . . . . .. .,?. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .\,

. . . . . . . . . /. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,}

. . . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,:`^`.}

. . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,:”. . . ./

. . . . . . .?. . . __. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . :`. . . ./

. . . . . . . /__.(. . .“~-,_. . . . . . . . . . . . . . ,:`. . . .. ./

. . . . . . /(_. . ”~,_. . . ..“~,_. . . . . . . . . .,:`. . . . _/

. . . .. .{.._$;_. . .”=,_. . . .“-,_. . . ,.-~-,}, .~”; /. .. .}

. . .. . .((. . .*~_. . . .”=-._. . .“;,,./`. . /” . . . ./. .. ../

. . . .. . .\`~,. . ..“~.,. . . . . . . . . ..`. . .}. . . . . . ../

. . . . . .(. ..`=-,,. . . .`. . . . . . . . . . . ..(. . . ;_,,-”

. . . . . ../.`~,. . ..`-.. . . . . . . . . . . . . . ..\. . /\

. . . . . . \`~.*-,. . . . . . . . . . . . . . . . . ..|,./.....\,__

,,_. . . . . }.>-._\. . . . . . . . . . . . . . . . . .|. . . . . . ..`=~-,

. .. `=~-,_\_. . . `\,. . . . . . . . . . . . . . . . .\

. . . . . . . . . .`=~-,,.\,. . . . . . . . . . . . . . . .\

. . . . . . . . . . . . . . . . `:,, . . . . . . . . . . . . . `\. . . . . . ..__

. . . . . . . . . . . . . . . . . . .`=-,. . . . . . . . . .,%`>--==``

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . _\. . . . . ._,-%. . . ..`

2011. febr. 4. 18:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/22 anonim ***** válasza:
2011. febr. 4. 18:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/22 doboszoli ***** válasza:
79%

Heti 20 kilót gyártok így télen.

Tartalmaz: fejhúst, (a sertés legfinomabb húsa, magyarul a rágóizmok), szívet, nyelvet, vesét, dagadót, valamennyi bőrkét és abalevet, amiben az anyag főtt, ez végül is egy erős "húsleves".Némi sertés fül kötelező perverzió bele.

Ahogy írták a megfőtt húsokat szép vékony laskára vágjuk, a bőrkét ledaráljuk apró lyukú rostélyon, úgy jobban köt.

Fűszerezzük paprikával(részben csípős), borssal, fokhagymával, kevés majoránnával. Opció:szercsendió.

Ezután tisztított sertésgyomorba gyömöszöljük, összevarrjuk.

Újabb háromnegyed órás főzés következik, egyrészt a gyomor csíramentesítésére, másrészt az egész sajt átmelegítésére, hogy lehessen nyomatni. Csak a főzővízből kivéve szurkáljuk meg alaposan, másként sok íz kifő belőle, majd azonnal, forrón préseljük egy napot.

A préselésre tipp: egy tejes/húsos ládába bele a sajtokat, egy másik ládát belecsúsztatni, és abba 10-20 liter vizet tölteni. Nem mozog, nem folyik, macsekbiztos.

Másnap HIDEG füstön 6-8 órát füstöljük.

Királyi eledel.

2011. febr. 4. 18:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/22 anonim ***** válasza:
45%

Mi a belsőséget (nyelvet, vesét stb.) nem raktuk bele (abból édesanyám korhely levest főzött), mi sem daráltuk, hanem csíkokra vagy a színhúst kockára-vágva tettük hozzá. Imádom.

Most találtam egy olyan hús-áruházat, ahol maszek vágóhídról szerzik be az árut. A disznósajt pont olyan ízű volt, mint amit édesapám készített annakidején.

2011. febr. 4. 18:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/22 anonim ***** válasza:
63%

Zolikám. éppen hívni akartalak segítségül:)))

üdv-e-

2011. febr. 4. 18:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/22 anonim ***** válasza:
nem gondoltam volna hogy van olyan ember aki nem tudja mi a disznosajt, hmm mustarral es hazi ropogos kenyerrel isteni kaja
2011. febr. 4. 19:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/22 anonim ***** válasza:
Nem csak a disznósajtba tesznek bele minden kimaradt cumót a sertésből. A hurka is erre a célra készül,azt viszont tényleg darálják,nem vagdalják. Szóval egy szinten mozog a két kaja. Finomak,de nem épp guszta az előállításuk. (Épp a multhéten vágtunk egy 200 kilósat.)
2011. febr. 4. 19:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/22 doboszoli ***** válasza:
62%

"Tevje" Asszonynak!

Szeretem megosztani az érdeklődőkkel azt amit esetleg tudok.

Nem rég tájjellegű kolbászreceptekről érdeklődtem, csupán "szakmai" kíváncsiságból. Két -amúgy aranyos- válaszoló abban egyezett meg, hogy ez szakmai titok mindenkinél, én sem szívesen árulnám el a magamét.

Azon nyomban közreadtam, így "szűk körben".

Remélem a megszólítás nem sértő számodra, érted a poént benne.

2011. febr. 4. 19:39
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!