Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogyan készül a krumplicukor?

Hogyan készül a krumplicukor?

Figyelt kérdés
2008. febr. 16. 16:27
 1/7 anonim válasza:
22%
nemtudom
2008. febr. 17. 06:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm ezt a remek, frappáns és kielégítő választ! Nagyra értékeltem!!!
2008. febr. 18. 13:05
 3/7 anonim ***** válasza:
98%

Ez egy ipari leírás, állítólag házilag nem is lehet megcsinálni. A NőkLapjaCafé-n találtam:


Keményitőcukor (Burgonyacukor)


alapanyag a burgonyakeményítő, amelyet,

- ha szirupot készítenek 1-2%

- ha krumplicukrot, akkor 3-4% kénsavval hidrolizálják,

homogénen ólmozott vasautoklávban, (gőzzel) 3 atmoszféra nyomáson 45

percig főzik.A kész cukoroldatot fakádakban krétaporral közömbösí-

tik. A keletkezett gipszet ülepítik, a cukros levet több szakasz-

ban vákumkészülékben besüritik, majd kristályosítják.


A szirupot befőttekhez, likőrökhöz, bonbonokhoz használják, a

kristályosított termékből cukorkát gyártanak.

2008. febr. 19. 08:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Ez érdekelt!
2008. febr. 19. 21:21
 5/7 Godus válasza:
89%

Szevasztok

Köszönöm szépen a választ Nem próbálkozom a Krumpli házi cukrosításával Köszönöm Godus

Kellemes Ünnepeket Kívánok

2013. dec. 19. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 sajo válasza:
100%

Az [link] oldalon találtam egy angol nyelvű kezdetleges technológiai leírást - 1836!

Mivel akkor még nem ismerték az autoklávokat, ezért elvileg ez házilagosan is kivitelezhető - azaz a keményítő hidrolízálható - lehetne. Habár időtartamokat a cikk nem közöl.

Természetesen megfelelő védőeszközök: arcvédő, kesztyű, elszívás használatával! Befejezéskor a PH 7 érték ellenőrzése például lakmuszpapirral rendkivül fontos!!

Csak a lényeges részt másolnám ide és veszélyessége miatt csak angolul.

>> NME Gv110/1969

The starch thus obtained was then dissolved completely in water, heated by steam let into it. A certain quantity of sulphuric acid, or vitriol, was then mixed with it, and heat being applied, the whole of the starch was converted into syrup. This was purified from the acid by adding quicklime, and then evaporated; when the result was an excellent sugar fit for all domestic purposes. A bushel of potatoes, weighing 60 lb., gives 8 lb. of pure dry starch; and from these 8 lb., 7 ½ lb. of sugar are obtained. This sugar ferments briskly, when made into beer, and yields a healthful and pleasant beverage. It will be of most use, however, for making sweetmeats, and may be used at table in place of honey, for which it is a good substitute. It has already become a great favourite with most persons who have become acquainted with it.

2020. szept. 8. 20:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 Valakivagyoknaaa válasza:
50%
Nem tudom de nem finom szóval nem nézem meg
2021. dec. 26. 14:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!