Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Bográcsban fogunk gulyást...

Bográcsban fogunk gulyást főzni. Mivel kell tüzet csinálni alája? Faszénnel?

Figyelt kérdés
2011. jún. 1. 15:26
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Nem, hanem fával.

Vékonyabb-vastagabb fahasábokkal, itt annyira nem számít, hogy mivel, mint pl. az ökörsütésnél. De azért ne korhadt, meg hulladék ajtókeret legyen, mert a füst, a levesbe szálló pernye teszi hozzá azt a plusz ízt, ami a bográcsos ételt a konyhaitól megkülönbözteti.

A túl vékony hamar elég, és nagy hőfokon, az nem túl jó, a kb. kályhaméretre vágott hasáb sokáig, kellemes hőfokon főzi.

2011. jún. 1. 15:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Rőzse kell és papírral lehet alá gyújtani, mikor stabil a tűz mehetnek rá vastagabb fák mindaddig míg nem látjátok úgy hogy szépen ég a tűz, más különben be alszik a láng ha nagyon meg pakoljátok
2011. jún. 1. 15:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 doboszoli ***** válasza:

Nem szívesen lennék éhes vendég..DD)

Az előzőek jól leírták, talán még a gáz jöhet szóba, megfelelő égőfejjel. De a fa az igazi.

2011. jún. 1. 19:24
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!