Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A gumicukor tényleg marhabőrbő...

A gumicukor tényleg marhabőrből készül?

Figyelt kérdés
2011. jún. 25. 16:51
1 2
 1/11 anonim válasza:
77%
Nem, marhazsírból. De van olyan is amelyik sertészsírból. Ezért nem értem a vegákat, sokan eszik a gumicukrot pedig állati eredetű.
2011. jún. 25. 16:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim válasza:
95%

ráadásul telenyomják aszpartámmal, és benzol származékokkal.


EU szabvány szerint HATÁRérték alatt vannak, de szerintem aki épelméjű, az nem mérgezi magát szándékosan mesterséges rákkeltő műanyagokkal.


Egészségükre!

2011. jún. 25. 17:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
96%
A gumicukor fő alapanyaga a zselatin, ami a bőr, kötőszövetek, porcok, csontok fehérjéjéből áll.
2011. jún. 25. 17:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 Gugu Gabor ***** válasza:
94%
Igazából a zselatin -amiből a gumicukor készül- az készül sertés vagy disznó bőrből. Egyébként van valami alternatíva is... mármint van disznó mentes zselatin de ne kérdezd a nevét istennek se fog eszembe jutni :)
2011. jún. 25. 17:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
94%
disznómentes az agar-agar
2011. jún. 25. 17:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Agar-agar, amire gondolsz, az van tengeri vörösmoszatból.

( a joghurtokban is van, mint stabilizárószer)

2011. jún. 25. 17:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
72%
fúj :(
2011. jún. 25. 17:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
Ez a zselatin amire gondolsz gyerek...
2011. jún. 25. 17:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
87%
A gumicukor egyik alapanyaga a zselatin
2011. jún. 25. 17:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:

A sertés bőrkét nem pocsékolják erre mert az megy bele az összes húskészítménybe. Állítólag a legjobb hatású adalék anyag.

Csont és porc és persze könnyen lehet marhabőr és más vágóhídi kötőszövetet tartalmazó anyagból.

A Haribo állítólag nem is kóser és muszlimok sem ehetik mert disznó porc van benne feldolgozva.


Zselatin "kollagénrostok bontásával (kifőzéssel)állítanak elő"


"A zselatin egy áttetsző, színtelen, majdnem íztelen szilárd anyag, melyet kötőszövetből vonnak ki és kollagénrostok bontásával (kifőzéssel) állítanak elő. Az élelmiszeriparban és a gyógyszeriparban is széles körben alkalmazzák. Élelmiszerekben emulgeálószerként, valamint zselésítő anyagként használják. A zselatin 90 %-ban fehérjét tartalmaz, mely emésztés során aminosavakra bomlik. Az élővilágban minden fehérjét 22 aminosav épít fel, ebből a zselatin 18-at tartalmaz. A szervezet ezeket biokémiai-, élettani folyamatok megfelelő lezajlásában, csont- porc-, egyéb szövetek növekedésében, regenerációjában, enzimek, hormonok képződésében használja fel. A zselatin napi bevitele nem korlátozott, mellékhatása nem ismert."

2011. jún. 25. 20:04
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!