Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Milyen kenyeret egyek, hogy...

Milyen kenyeret egyek, hogy ne hízzak?

Figyelt kérdés
Azt mondják barna kenyeret kell enni fehér helyett. De a boltokban nem árulnak barna kenyeret. Legalábbis ilyen néven nem. Találtam minden mást: rozsos, graham, magvas, stb stb kenyereket, de mindegyik összetevőlistájában az első tétel: "búzaliszt".
2011. júl. 5. 18:40
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

búzaliszt nélkül nem kel meg a tészta, nem lesz oylan "kenyérállagú", a tiszta rozsos kenyér olyan mint egy tömör tégla :)

teljes kiőrlésűt és lehetőleg rozskenyeret javasolnék, de feleannyit, mint amennyi kenyeret eddig ettél

2011. júl. 5. 18:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
jha igen, a rozskenyeret hívják barna kenyérnek :)
2011. júl. 5. 18:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
A fehér kenyértől sem hízol,ha nem eszel sokat belőle. Egyél sok gyümölcsöt,zöldséget stb, és mozogj sokat,akkor nem fogysz hízni.
2011. júl. 5. 18:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Nekem is ez a legnagyobb problémám. Én végül kiiktattam, na, az bevált! :( De a teljeskiőrlésűtől hamarabb jóllaksz, mint a fehértől!
2011. júl. 5. 18:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 TOMAtm ***** válasza:
48%
semilyen kenyeret se egyél,meg semilyen tésztát.a tészta nagyon gyorsan lebomló szénhidrát,ami ráadásul nagyon rövid időre 'lakatja jól' az agy éhség-érzet központját.vagyis hamarabb leszel újra éhes.egyél inkább barna rizst,vagy párolt zöldségeket.
2011. júl. 5. 19:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

azt nézd a csomagoláson, hogy milyen arányban tartalmaz a kenyér teljes kiőrlésű lisztet. minél magasabb, annál jobb. ha legalább a fele tk, az már egész jó. egyébként nem sok termék készül kizárólag teljes kiőrlésű gabonából. sokat elárul, mennyire tömör a kenyér állaga. a finom puha 'barna' kenyereket csak színezik.

a hízás dologhoz csak annyit, hogy a fehér kenyértől sem hízol, ha elhasználod az energiát, amit bevittél vele. a rostok abban segítenek, hogy később éhezel meg újra, mert lassabban emészted meg a kenyeret. a lassabban felszívódó szénhidrát pedig tovább tartja stabilan a vércukorszinted.

2011. júl. 7. 00:28
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!