Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Diétás, finom és egyszerű...

Diétás, finom és egyszerű desszertek gesztenyéből?

Figyelt kérdés

Van egy doboz mirelit, natúr (cukrozatlan) gesztenyereszelékem, tudom, ez már önmagában nem túl diétás, de szeretnék valami nagyon-nagyon egyszerű, könnyű, laktató és finom gesztenyés bigyót készíteni magamnak, ami belefér a napi kalórialimitembe, anélkül, hogy mellette meg éhenhalnék.


Tejszínem nincs (azzal pláne nem lenne diétás amúgyse), a legtöbb recepthez amit néztem, az kéne, vagy pedig túl bonyolult.


Van tojásom, túróm, joghurtom, egy kevés málnám és almám, rumaromám, vaníliaaromám, mandulaaromám, fahéjam, édesítőm, szójatejem, zabkorpám, pudingporaim, mazsolám és aszalt feketecseresznyém, és azt hiszem ennyi, ami édességbe való lehet.


Ötletek?


2011. júl. 8. 17:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Háztartási kekszet (babapiskótát) reszelj le, a gesztemasszával, lefőzött cukor nélküli kávéval (rumaromával, de anélkül is jó) gyúrd össze viszonylag könnyen formálható anyaggá. Készíts belőle kis golyókat, kókuszreszelékbe, vagy őrölt dióba beleforgatod. Tálcára rakod, másnapra összepuhul.

(Én a ránk szárad piskóta-tésztát reszeltem le hozzá)

Jó étvágyat!

2011. júl. 8. 17:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
Jól hangzik! De a kekszet, piskótát ki lehet váltani valamivel? Semmi ilyesmi nincs itthon, teljesen finomított szénhidrátmentes a háztartás, nem finomítottból is csak a zab van.
2011. júl. 8. 17:59
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

keverd ki joghurttal és málnát bele!

vagy tojáshabba reszeled + málna

2011. júl. 8. 18:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:
Simán tojáshabba, nyersen, édesítővel felverve? Nem lesz bajom tőle? Jól hangzik amúgy, még a püré illúziója is meglenne :D
2011. júl. 8. 18:26
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
ha gőz fölött vered fel a tojáshabot, akkor 100 % nem lesz bajod. a masszába tegyél egy kis édesítőt és rumaromát. a tojáshabbal tényleg püré hatású lehet.
2011. júl. 8. 20:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 A kérdező kommentje:
Elnézést, nagyon kezdő vagyok, gőz fölött felverni hogy kell? Simán műanyag tálban szoktam. És a felverés előtt, közben vagy utána adagoljam a rumos-édesítős reszeléket? Mindenképp ki szeretném próbálni!
2011. júl. 8. 20:59
 7/11 anonim ***** válasza:

szóval fogsz egy lábast, amire rápasszol egy kisebb lábas biztonsággal (nem mozog) az alsóba teszel egy kis vizet, de érjen bele a felső.felforralod a vizet és a felső tálat ráhelyezed az édesített tojásfehérjével.géppel

pár pillanat alatt keményre tudod verni.

egy kehelybe alulra teszel egy kis habot, rá a rumos gesztenyereszelék, majd megint hab. a habot megszórhatod egy kis kakaóporral is dekorként.

nem nehéz a gőzön vert hab, és jó stabil.

én pár sütire ezt használom.

sok sikert.

üdv.

2011. júl. 9. 07:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm, egy órán belül kipróbálom, ha találok megfelelő lábasokat. :)
2011. júl. 9. 09:45
 9/11 A kérdező kommentje:
Hát a tojáshab elég rántotta állagú lett valamiért, kicsit odasült a lábas aljára, meg a mennyiséget is elrontottam, de ízre finom lett! Köszi még 1x!
2011. júl. 9. 10:48
 10/11 anonim ***** válasza:

igen, lehet, hogy túl közel volt a gőz és a lábas. nem baj,majd máskor jobban sikerül.

majd kitapasztalod, hogyan lesz pont jó:))

ha nem ehetsz a fogyi miatt tejszínt, akkor azért valamennyire kárpótol.

meg többnyire 4-5 tojásfehérjéből készíti az ember, (és cukorral) akkor azért a tömege is más, mintha 1-2 tojásból lenne.

üdv.

2011. júl. 9. 11:19
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!