Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi a különbség az étterem és...

Mi a különbség az étterem és a vendéglő között?

Figyelt kérdés

Van egyáltalán különbség? Mert pl. franciául és olaszul külön szavak is vannak rájuk.

vendéglő: la trattoria, l'auberge

étterem: il ristorante, le restaurant


2011. júl. 16. 02:38
 1/7 anonim ***** válasza:
Az étterem egy elegánsabb, a vendéglő egyszerűbb hely
2011. júl. 16. 06:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
31%

Pontosan, szakszerűen nem tudom, inkább csak érzem a különbséget.

Az étterem lehet önkiszolgáló, vendéglő nem. Ott pincér hozza ki az ételt, ő veszi fel a rendelést, és a fizető pincérnél fizetsz.

Étteremben van napi menü, ala carte, és állandóan rendelhető ételek. Olyan klasszikus menza. Ált. a tálcát te veszed el, kiválasztod a melegítő pultnál a kaját, majd a pénztárnál fizetsz. De vannak átfedések is, van olyan hely, ahol ebédeltetnek így is délben (közben vendéglőként is működnek este), és ott esetleg picér hozza ki az ételt, és nála is fizetsz.


Üdv!

2011. júl. 16. 06:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
89%
Az étteremben MINDIG pincér szolgál fel az asztaloknál. A vendéglőkben lehet csak önkiszolgálás.
2011. júl. 16. 07:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Az étterem megnevezés feltétele, hogy az ételeket friss alapanyagból a helyszínen készítsék. Az italokat jellegüknek megfelelően hűteni kell, viszont az étlapot elég egy idegen nyelven (németül vagy angolul) elkészíteni.


A melegkonyhás éttermek további megnevezései így szólnak: kisvendéglő, csárda, önkiszolgáló étterem, gyorsétterem és kifőzde. Az önkiszolgáló éttermet alapvetően az különbözteti meg a gyorsétteremtől, hogy az előbbiben friss alapanyagból, míg az utóbbiban fagyasztottból készítik az ételeket. A kifőzdében friss alapanyagból készül az étel, de azt egyszer használatos edényben és evőeszközzel adják át a vendégnek.


A nem melegkonyhás vendéglátó üzletek besorolása a következő: büfé, szendvicsbár, palacsintázó, lángossütő és pecsenyesütő. Az ital üzletek megnevezései: söröző, borozó, bisztró, pub. A cukrászati üzletek pedig a következő nevek alatt működhetnek: cukrászda, fagylaltozó, kávéház, kávézó, teázó.

2011. júl. 16. 07:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Aha, akkor ez hogy lehet?

[link]

2011. júl. 16. 07:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Az étterem és az önkiszolgáló étterem az nem ugyanaz...
2011. júl. 16. 07:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Azt hiszem, tisztázódott a különbség:D
2011. júl. 17. 21:45

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!