Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Már csináltam kovászos uborkát...

Nóra1234 kérdése:

Már csináltam kovászos uborkát kenyér helyett régi krumplival, nagyon finom lett. :-) Mivel már régi krumplit nem lehet kapni, újkrumplival is lehet csinálni? Mik a tapasztalatok?

Figyelt kérdés
2011. júl. 18. 12:31
 1/5 anonim ***** válasza:

szerintem nyugodtan használhatsz újkrumplit. már azok sem olyan újak:)) a kioldódott keményítő a hatóanyag, az pedig mindegyikben van.

egyszer én is kipróbálom:))

2011. júl. 18. 12:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Jó bele az újkrumpli is és a fokhagymát se feledd!
2011. júl. 18. 12:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Krumplival?:o

Elkérhetem a pontos receptet?Épp ma készülünk eltenni:)

2011. júl. 18. 13:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Én az 5 literes üvegbe egy szem normál méretű(kb. gyerekökölnyi)megpucolt, hosszában felezett krumplit teszek. Nem lesz annyira zavaros(uszadékos) a lé. Ha van otthon(vagy a kertben) egy szál torma, szőlőlevél és néhány gerezd fokhagyma.
2011. júl. 18. 13:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a gyors válaszokat, már ennyi is elég, hogy jövő héten a most kapható krumpliból fogok csinálni koviubit! :-)

A recepttel kapcsolatban pedig igazából nincs recept, annyi az egész, hogy kenyér helyett krumplit kell beletenni. Én a 3 literes üvegbe 4 közepes krumplit használtam kb. fél centisen felkarikázva, 2 db-ot az üveg aljára (valaki csak a tetejére tesz, szerintem mindegy, aki ahogy szereti), rá a kapor, 2 db-ot a tetejére. Nagyon szép maradt a krumpli, nem lett "trutyis" :-), és meglepően az íze ugyanolyan lett, mint amikor kenyérrel csináltam. Engem azzal győzött meg egy kedves néni a piacon, hogy a mai kenyerekben ki tudja mi van, az egyik ismerősöm is szörnyülködve mesélte, miből is áll a kenyér, amikor anno meglátogatta a pékségben dolgozó ismerősét. :-( A krumpli meg ugyebár természetes teljesen! :-) És a lényeg, hogy nem kell szűrni a levet, mert a krumpli tényleg szépen egyben marad. Ja, a fokhagymát nem fogom kihagyni. :-)

Köszi még egyszer! Nóra

2011. júl. 18. 13:30

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!