Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Sose tanulok már meg palacsint...

Sose tanulok már meg palacsintát készíteni?

Figyelt kérdés
Annyiféle recepttel próbálkoztam,de nem sikerül! Leég,odaragad,undorító massza lesz az egész,utálom már ezt az egészet! Annyira szeretnék finomat csinálni,mint régen anno mamámmal,de egyszerűen nem megy :( Mit tehetnék??
2011. júl. 26. 13:25
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Ha leírod milyen receptet szoktál használni, akkor talán segíthetünk :)
2011. júl. 26. 13:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
nem veled van a baj, hanem valószínűleg a receptekkel. azoknak a 90%-a kuka, mert odaég, leragad, ha ki is sül normálisan nem lesz az állaga bizalomgerjesztő. sajnos ezt addig kell kísérletezni amíg nem találsz egy jó receptet.
2011. júl. 26. 13:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
az tényleg jó ötlet,hogy írd le a recit,hátha könnyebben tudunk segíteni.
2011. júl. 26. 13:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
ha leég és odaragad, az inkább a serpenyő baja, nem teflonos, vagy nem elég forró az olaj
2011. júl. 26. 13:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
boldogan jelentkeznék kísérleti tepsifülesnek...
2011. júl. 26. 13:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 A kérdező kommentje:

Amiket eddig próbáltam:

[link]

[link]

[link]

[link]

2011. júl. 26. 13:50
 7/13 A kérdező kommentje:
Milyen palacsintasütő lenne a legjobb? Lehet akkor már megvan a karácsonyi ajándékom,addig nem csinálok.. :(
2011. júl. 26. 13:50
 8/13 anonim ***** válasza:
Először sok olajat aztán minden palacsinta előtt egy-két cseppet.
2011. júl. 26. 13:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:

A régi fajta palacsintasütők is jók (nagyanyáink sem égették le a palacsintát), csak annyi a titka az egésznek, hogy nagyon minimális mennyiségű cukrot szabad rakni csak a tésztába. Én nem is szoktam beletenni. (Így lehet cukrosan és sósan is enni)

A másik dolog pedig, hogy tegyél egy kevés olajat a tésztába is.

Ha pedig végképp elromlik a dolog, elmegy a kedved az egésztől, tegyél a tésztába lisztet és süsd ki császármorzsa-utánzatnak.

2011. júl. 26. 13:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:

Én tefal palacsintasütőt használok, és mást nem is sütök benne.

Ja, és a tésztába nem teszek cukrot sem. :)

Csak 2 db tojás, csipet só, annyi púpos kanál liszt, ahány palacsintát szeretnék, aztán egy kis tej vagy víz. Ezt kikeverem nokedli keménységűre, majd innen higítom fel vízzel vagy tejjel, hogy ne legyen csomós. Sajna érzésre csinálom, így azt tudom mondani,hogy annyira higítom fel, hogy sűrű, de azért már folyékony tésztát kapjak. Ja, és a tésztához is teszek egy kis olajat.

A palacsinta sütésekor kicsi olajat teszek (pár csepp elég) a teflonba, aztán sütöm. Arra figyelek, hogy ne szárítsam, hanem süssem.


Üdv!

2011. júl. 26. 14:00
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!