Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Igaz hogy a szója rákkeltő...

Igaz hogy a szója rákkeltő anyagokat tartalmaz?

Figyelt kérdés
és ha igen akkor miért rakják mindenbe bele?
2011. szept. 15. 18:46
 1/7 anonim ***** válasza:
ez nem úgy megy, hogy egy láda tele van "rákkeltő anyaggal", és bizonyos ételekbe raknak egy kicsit belőle........
2011. szept. 15. 18:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Ezek az anyagon egyszerüen benne vannak és nem lehet kiszedni: pl növényvédöszerek, gyomirtók, a génmódositáshoz szükséges baktériumok által termelt anyagok, a feldolgozás során használt vegyszerek, stb.
2011. szept. 15. 19:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
86%
minden kínai ételbe tesznek szóját csak indulj ki ebből hogy a legidősebb emberek kínából szármatnak.. annyira nem lehet rákkkeltő az :)
2011. szept. 15. 19:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
van vmi eljárás, amivel a szója nem lesz rákkeltő, és ezt ott ázsiában szigorúan veszik, mindig megcsinálják, de errefelé nem száz százalék, és anélkül valóban rákkeltő lehet. Ezt olvastam valahol, de itthon is van azért jó minőségű.
2011. szept. 15. 19:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
A kínaiak nem esznek annyi szóját,mint itthon. Mindig csak pici adagot esznek a sokféle ételhez.
2012. jan. 17. 17:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 Dominus Detre válasza:

Az előzőhöz hozzátéve:

A japánok hozzánk képest sokkal tovább élnek. Azt mondják a sushi vagyis a nyers hal fogyasztása miatt. Tény, hogy az rengeteg hasznosítható fehérjét tartalmaz. De szójaszósszal eszik, igy sokkal több szóját esznek, mégis tovább élnek...


Amúgy talán a kávéhoz lehetne hasonlítani, vagy az alkoholhoz. Ha napi szinten túlzásba visszük fogyasztásukat akkor bizony káros lesz. De ez rengeteg cuccra igaz!

Pl.: jópárszáz évvel ezelőtt még a középkorban sok embernek köszvényesedett el a lába. Ez azért volt, mert télen a zöldség meg gyümölcs nem termett meg és ezért nagy százalékban sóval tartósított húst ettek. A túlzott só bevitel és minimális vitaminforrás idézte elő a köszvényt. Persze ha 0 sót fogyasztanánk akkor felborulna a víz- és ásványháztartásunk! Továbbá a túlzott sófogyasztás érrendszeri problémákat is okoz.

Szóval ez egy jó példa arra, hogy a túlzott mértékű fogyasztás az ami a bajt okozza! Mivel a szója nagymennyiségben tartalmaz proteineket és egyéb anyagokat ezért ennél is oda kell figyelni, hogy mindig csak kicsit!


Hozzáteszem a szójaszósz úgy csinálják, hogy vízben áztatják, majd sajtolják a szóját, és a végtermékből egy nap csak egy keveset esznek az ételekhez, de azt rendszeresen. És így össze is áll a kép, hogy miért nem "hullanak" ott tőle, ahogy ez előző kommentelő is írta.

2012. máj. 3. 13:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
a Magyarországon élő japánok is ugyanolyan sokáig élnek átlagosan?
2012. máj. 3. 14:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!