Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A margarint függetlenül...

Amicsi kérdése:

A margarint függetlenül melyik cég gyártja felbontás után a hűtőben tartjuk lezárt fedéllel. A kérdésem a következő. Mit tegyek, hogy ne jelenjenek meg vízcseppek a margarinon. Mert így már nem sok kedvem van belőle enni?

Figyelt kérdés
2011. okt. 9. 17:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

alapból a margarin 70 % zsír a többi víz. ezt látod kiválni, ez tertmészetes.

minél alacsonyabb a növényi zsír tartalma, annál vizesebb, kenéskor akár spriccelhet is.

esetleg ha teljesen szobahőmérsékleten fogyasztod, vagyis kened a kenyérre, akkor nem lesz ez a jelenség.

de utána megint hűteni kell, mert az olajtartlma miatt avasodhat.

2011. okt. 9. 17:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
68%

Semmit nem tudsz tenni, egyszerű fizikai folyamat zajlik.


Szoba levegője melegebb-párásabb, mint a hűtőé, berakod az ételt, lezárt edényben /teljesen mindegy hogy mit/, a levegő páratartalma kicsapódik.

2011. okt. 9. 17:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
36%
1. jó nagy marhaságot írtál, 25-50% között van maximum a növényi eredetű zsiradéktartalma a margarinoknak, és mivel igen jól vannak elkeverve, még véletlenül sem spriccelhet a víz belőle.
2011. okt. 9. 17:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
92%

Drágám , akkor Te nem kentél még hideg margarint. Próbáld ki. amyúgy minden kocka margarin 70 %-os, a tégelyesek vannak alacsonyabb zsírral....

és finomíts a modorodon, mielőtt lemarházol valakit!!!

2011. okt. 9. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:
Oké én ezt értem de akkor azt magyarázza meg valaki, hogy anyósomnál miért nem így működik. Ott talán nem érvényesek a fizika törvényei?
2011. okt. 9. 17:49
 6/11 anonim ***** válasza:
28%

Nem vagyok a drágád, nem lemarháztalak, csak azt mondom, hogy marhaságot írtál! Tanuld meg értelmezni a szavakat-mondatokat!

Szakmámból kifolyólag tanultam élelmiszer-áruismeretet, nincs 70%-os margarin.

2011. okt. 9. 18:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
28%
Lehet hogy kevésbé párás a levegő náluk, nálam sem mindig "vizesedik" a margarin, meg minden más.
2011. okt. 9. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
28%
Na megyek, kenek egy kenyeret, hátha spriccel!
2011. okt. 9. 18:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:

Én csak egyet írok.

A régi hűtőnkben mindig "bevízcseppesedett" a margarin, az újba nem. Egyáltalán nem. Én is úgy gondolom, hogy mivel a marg. zsíron kívül még vizet tartalmaz, így vagy az csapódik ki, vagy a hőmérséklet-különbség miatt jelennek meg a vízcseppek.

Vagy kérdezd meg anyósodat hogy neki mért nem(lehet, hogy márka függő is), vagy csekkold a hűtőjét és a tieteket.

2011. okt. 9. 18:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:

Akkor drágám, frissítsd fel az ismereteidet, most megnéztem a margarint a hűtőben, láss csodát 70 %-os.

na pá!

2011. okt. 9. 18:11
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!