Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Csont erösittéséhez hozzá...

Csont erösittéséhez hozzá járuló ételek?

Figyelt kérdés
2011. dec. 2. 22:06
 1/7 anonim ***** válasza:
tejtermékek
2011. dec. 2. 22:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Tej,tejtermék a legfontosabb.
2011. dec. 2. 22:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
a mák- nagyon jól felszívódó formában van. Máktermő vidékeken ritka a csontritkulás!
2011. dec. 2. 22:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
köszöntem :)
2011. dec. 2. 22:40
 5/7 anonim válasza:
100%

Dilettánsoknak lehet furán fog hangzani, de pont hogy ha csontot akarsz erősíteni, akkor KERÜLD A TEJTERMÉKET! Az a kijelentés, hogy a tej egészséges számodra, összehordott badarság!


Az ok: A tejben levő kalcium a szervezet számára egyrészt hasznosíthatatlan környezetben van, másrészt az állati eredetű, felesleges fehérjemennyiség megnöveli a szervezet kalcium iránti szükségletét, hogy semlegesítse a savas fehérjék lebontott részeit, ezáltal felemészti a csontokat.


Az emberi test 4-5 éves korig termel tejcukrot lebontó enzimeket, majd beszünteti az ilyen enzimek termelését. Melyik épeszű emlős az, aki még ezután is „szopni” akar? Az állatvilágban ez ismeretlen, csak az emberek fogyasztanak később is tejet, ráadásul egy másik fajét.


HA ERŐS CSONTOKAT AKARSZ:


A növényi eredetű fehérjére építő táplálkozást válaszd, mert jelentősen erősebb lesz a csontrendszer keménysége.

Azaz az első és legfontosabb étkezési lépés: visszafogni vagy megszüntetni az állati eredetű fehérjéket tartalmazó ételek fogyasztását!


1.

Fogyassz csakis növényi eredetű, kalciumdús ételeket, ilyenek pl. a zöld leveles növények, a salátafélék, a (sótlan) mandula, szezámmagok vagy a belőle készült „tahini”, a dióbél, a mogyorófélék (kivéve a földi mogyorót), a szárított füge, a mazsola, a spárgakel (brokkoli), a hüvelyes termések (borsó, bab stb.), a narancs, a szőlő, a karfiol, a káposzta, a retek, a barna (hántolatlan) rizs, a főtt burgonya, a paradicsom, a bogyók, az alma, az eper.

2.

Rendszeres mozgás kell, de az ne legyen megterhelő élsport.

3.

A kalcium megtartásához a szervezetnek szüksége van D-vitaminra, ami a napon való kis tartózkodásból képződik. Ha ez nem kivitelezhető, akkor tengeri halakkal vagy D vitamint tartalmazó (lehetőleg organikus) gyógykivonatokkal kell pótolni.

4.

Minél kevesebb sót fogyassz, mert az megnöveli a kalciumveszteséget, a vesék ingerlésén keresztül. A vesék tisztán tartása végett kerüld a kávét, üdítőitalokat, és fogyassz elegendő mennyiségű tiszta vizet, gyümölcs-, zöldségleveket.

5.

Ne dohányozz! A dohányzás a csontritkulás 40%-kal nagyobb rizikóját jelentheti.


Végszónak: A tehéntejjel nem érdemes hazardírozni, minden kis mennyisége ártalmas!


F24

PTE-Biológia

2011. dec. 2. 23:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
petrezselyemzöld
2011. dec. 3. 02:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
sajt,tejtermékek,hal,
2011. dec. 3. 09:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!