Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Milyen házilag készített...

Milyen házilag készített édességet ( vagy olajat, fűszersót ) adhatnék karácsonyra a családtagjaimnak?

Figyelt kérdés
Milyen oldalon nézelődjek?
2011. dec. 3. 18:28
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Én ilyeneket fogok készíteni, például. Édességnek a bonbonokat javasolnám, rengetegféle recept van a neten, mindenkinek saját ízlésének megfelelően készítheted el. :)

2011. dec. 3. 18:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Én olyat szoktam csinálni apunak,hogy ilyen vegyes diákcsemege befőttes üvegbe és teleöntöm mézzel.
2011. dec. 3. 18:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
Pont azt akartam javasolni mint az utolsó, csak én dióval. Egy kisebb befőttes üveget teleraksz dióval, vagy mogyoróval, vegyesen olajos magokkal és teleöntöd mézzel. Nagyon finom csemege.
2011. dec. 3. 19:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
Házicsoki, bonbon. Mi azzal nyomulunk idén. Már alig várom!
2011. dec. 4. 14:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim válasza:

Én pici "mézeskalács" házakat csinálok..:D Nagyobb téglalap alakú kekszből pl:Győri Korpivit(nem baj ha sós,mert natúr és nem érződik)

Egy keksz az alap, csinálsz olyan tojásfehérje keveréket mint a mézeskalácshoz,meg vexel kis csoki parányt..

Leteszel 1 kekszet alapnak,arra teszel egy pötty tojásfehérjés cuccot,és arra rányomsz egy negyed darab csoki parányt..

Aztán egy másik kekszet el negyedelsz és abból 2 darabkát tetőnek felteszel.. ahol szükséges ott ragasztgatsz a tojásfehérjével(a tető alján,vagy ahol a tető 2 darabkája öxeér) Aztán díszítheted magokkal,vagy gumicukorral,smartiessel stb.a kekszen még jó sok hely marad a díszítésre,de a "tetőre" is csinálhatsz,vagy a"ház" elé.. 1 ház kb 4perc én is idén csináltam először pár darabot,h begyakoroljak karácsonyra. írtó finomak és még jól is néznek ki ;D

2011. dec. 4. 18:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim válasza:
A mézeskalács valami kis dísszel(,de anélkül is jó) mindig bejön! :)
2012. nov. 18. 16:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim válasza:

En mar sokszor csinaltam egy finom gxumolcsos sutit


Kell hozza 1kezeletlen citrom,100 gramm lagy vaj,80gramm cukor,2 tojassargaja,1tk.fahej,125 gramm liszt,4 ek.tej,50 gramm mazsola(massal is lehet helyettesiteni),50 gramm szeletelt mandula(ezt is lehet massal helyettesiteni,100 gramm kandirozott gyumolcs,porcukor a sutik megszorasahoz.

Melegitsd elo a sutot 180°C-ra,belelj ki egy tepsit sotupapirral. Mosd meg a citromotes reszelj le belole kb.egy teaskanalnyi hejat. A vajat es a cukrot habverovelverd habosra add hozza a tojassargajat a citromotes a fahejat majd keverd el. Szitald ra a lisztet a vajas masszara es a tejjel egyutt keverd ossze az egeszet. Add hozza a tobbi kelleket es fakanallal dolgozd ossze az egeszet. Ket teaskanal segitsegevel halmozz fel kis tesztakupacokat a tepsines susd oket kb.15 percig. Hagyd kihulni oket aztan szord meg porcukorral es mar kesz is a suti

2013. dec. 17. 18:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!