Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Milyen konzervek vannak,...

Milyen konzervek vannak, amikbe jelentősebb fehérje vagy szénhidrát van?

Figyelt kérdés

Halkonzervek gondolom.

A bab konzervvel mi a helyzet?

Még tudtok írni?


2011. dec. 13. 21:42
 1/1 jonyka válasza:
A halak és kagylók olyan tökéletes fehérjeforrások, melyek alacsony zsírtartalmúak. A legtöbb hal és kagylófajtának 100 grammja 20 gramm fehérjét tartalmaz, mely az ajánlott napi bevitelnek mintegy harmada. A halban található fehérje magas minőségű, esszenciális aminosavakban bővelkedő és minden korosztály számára könnyen emészthető. Általánosságban elmondható, hogy a tengeri gyümölcsök alacsonyabb zsír- és kalóriatartalmúak, mint a marha, szárnyas vagy sertéshúsok és ugyanannyi vagy egy kicsit kevesebb koleszterint tartalmaznak. A halak zsírtartalma a fajtájának és az adott évszaknak megfelelően változik. A kagylók, rákok valamint fehér halak nagyon alacsony, kevesebb, mint 5% zsírt tartalmaznak (ilyenek pl. a garnélarákok, homár, kagylók, tintahal, foltos tőkehal, tőkehal, lepényhal, nyelvhal). Az olajban gazdag halak zsírtartalma 5-25% között terjed; szardínia és tonhal (5-10%), a hering, ajóka, makréla, lazac (10-20%) valamint az angolna (25%). Bár az olajos halak tartalmaznak zsírt, de ez főként telítetlen. A tengeri gyümölcsök olyan ásványi anyagokban is gazdagok, mint vas, cink és kalcium (a konzervhalak puha, ehető csontokkal).
2011. dec. 21. 13:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!