Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Olaj a tea felszínén. Mitől van?

Olaj a tea felszínén. Mitől van?

Figyelt kérdés
Mostanában nagyon sok teát iszunk és észrevettem, hogy némelyik teánál (nem feltétlenül az olcsóbb fajtáknál) gusztustalan olaj jelenik meg a tea felszínén. Nem tudom mitől lehet, illetve mit kellene néznem az összetevőknél, hogy ne fussak bele folyton ilyen teákba.
2012. jan. 31. 16:53
 1/6 anonim ***** válasza:
Tea olaj..
2012. jan. 31. 16:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Ez a jó tea, amiböl nincs kivonva a aromaanyag.
2012. jan. 31. 17:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
Minden valamire-való tealevélnek van valamennyi olajtartalma is, amennyiben megszárítva és összetörve kerül filterbe (zacsiba) és nem vetik alá semmiféle vegyi eljárásnak, akkor az olajtartalmat látod a csészében. Ne zavarjon, az a legtermészetesebb, ha ilyennel találkozol.
2012. jan. 31. 18:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
52%
Gusztustalan? Vegyél porból gyártottat akkor s idd azt. A teának/kávénak a tetején is van, kell lennie, akkor tudod, hogy jó minőségű, nem vegyszerezett ahogy előttem is írták.
2012. febr. 1. 10:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim válasza:

Nem vagyok biztos benne, hogy olajat látsz. A tea tetején egy hajszálvékony réteg alakul ki, ami olyan, mintha össze lehetne törni (a tea bőrösödésének is hívják)?


Egyesek csersav kiválásának hiszik, mások másnak, de két kutatócsoport utánajárt a kérdésnek:


[link]


A lényeg: oxigéndús levegőben képződik, fekete teákból, és csak akkor, ha 3 percnél tovább áztatod a filtert. Bár nem vagyok nagy tea-guru, de úgy hallottam, a legtöbb filternek fél perc, egy perc, vagy maximum két perc elég az aromák kiválásához, tehát ha nem áztatod sokáig a filtert, nem lesz olaj. :) Én most kb. egy percig áztatom (alaposan mártogatva), aztán kiveszem, így nem láttam hártyát régóta.

2012. febr. 1. 12:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 Motorman válasza:
A kemény csapvíz kalcium tartalmától. a desztillált vízben főzött tea, illetve a "Savasított" (pl.citrom)tea tetején nem csapódik ki semmi! Tudományosabban: [link]
2014. aug. 10. 09:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!