Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mivel helyettesíthetem a...

Mivel helyettesíthetem a fehér, kristálycukrot?

Figyelt kérdés

Párommal úgy döntöttünk áttérünk az egészséges táplálkozásra. Én édes szájú vagyok és sütni is szeretek, így nem szeretnék erről nagyon lemondani. Azt már megtanultam, hogy az általában használt kristály cukornál egészségtelenebb dolog nincs a világon és szívesen ki is hagynám az étkezésből, de arra vonatkozóan, hogy mi is lenne a legjobb megoszlanak a neten a vélemények. Ti mivel helyettesítenétek? Nagyon szeretjük a mézet és szerencsére megbízható termelőihez is hozzátudunk jutni. Tudnék ezzel sütni a megszokott módon? Mert nekem eddig még nem sikerült, és sajnos, ha mézes receptet keresek, azok mind olyanok, amiben van cukor is. Esetleg ha valaki tud jó recepteket, amik mézzel készülnek és nem mézzel és cukorral, vagy tud tippeket adni, nagyon szuper lenne.

Előre is köszi!


2009. jún. 3. 19:20
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Én ugyan nem hiszem el,hogy a cukor egészségtelen,persze

mértékkel fogyasztva.(Ha semmit nem ennék meg,amit egészségtelennek mondanak,alighanem éhen halnék )

De ha nem akarsz cukrot használni,használhatsz esetleg barna cukrot,vagy valamilyen mesterséges édesítőszert.

A főzős oldalakon találhatsz ilyen recepteket.

2009. jún. 3. 19:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Mi a mesterséges édesítőszerektől irtózunk, akármilyen márkájút veszünk, mindig érzem rajta a mű ízt.

Én kávéba, teába, üdítőbe mézet használok, de a kajákba, ahova cukor kell ott fruktózt (gyümölcscukor), kb. 3-szor kevesebb kell belőle, mint a sima kristálycukorból, mert sokkal édesebb és nem lesz műízű. Nagyjából ugyanúgy viselkedik, mint a cukor. Ezt azért írom, mert a hagyományos édesítőktől (pl. glukonon) soha nem lesz magas a piskóta, lágy a sütitészta, stb.

2009. jún. 3. 19:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem barna cukrot, hanem nádcukrot használj! Egyes gyártók ugyanis a répacukrot színezik, így barna lesz, de attól még répacukor. Nádcukrot viszont én világosat (piszkosfehéret)használok. Azt olvastam, hogy azért is egészségesebb, mert préseléssel nyarik a nádból a cukrot, s így a növényi tápanyagokból marad benne.
2009. jún. 3. 20:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! A nádcukor és a szőlőcukor is hasznos infónak tűnik. Ez utóbbira nem is gondoltam. Pedig már régebben próbáltam és használtam! :)

Ha van más ötlet továbbra is szívesen veszem!

Pláne a mézre vonatkozó infókat!

Köszi

2009. jún. 3. 20:33
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Sütéshez próbáld ki a fruktózt (gyümölcscukrot). Minden nagyáruházban a diétás polcon van kirakva. Az a nagy előnye a szőlőcukorral szemben, hogy pontosan úgy kell vele dolgozni, mint a kristály v. porcukorral. Tehát, amikor pl. tojás sárgájával kell kikeverni, ugyanúgy megnő a térfogata, az állaga is sűrűbb konzisztenciájú lesz. Ez fontos lehet pl. piskóta sütéshez. Ha pl. linzerfélét készítesz, használhatsz folyékony édesítőt (legjobb a Süssina), rá van írva az adagolása. Én cukorbeteg vagyok és nagyon szeretek sütni, és édességet enni. Bátran vállalaom, hogy ez a kétféle "cukorpótló" jó ízű, nem rontja el a végeredményt és a cukorhoz szokottak sem éreznek mellékízt. Sok sikert!
2009. jún. 3. 23:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!