Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogyan tároljátok a sajtot,...

Hogyan tároljátok a sajtot, hogy ne büdösödjön meg és ne legyen olyan pimpós?

Figyelt kérdés

Mi Anyuval egy fél kilósat szoktunk venni. Nagyon sokáig elég, kb. egy hónapig, de már az utolsó darabnál, a végénél, már képtelen vagyok megenni, mert olyan fura szaga lesz, tapintásra is. Melegszendvicsen is büdös, émelyítő szaga lesz.

Mondom neki, hogy ne a műanyagban tartsa, amiben eredetiben volt, hanem vegyünk valamilyen levegő kiszippantós dobozt, de nem hajlandó, neki jó így. Számomra pedig már ehetetlen.


2012. márc. 8. 07:58
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Kisebb adagokban le lehet fagyasztani is.
2012. márc. 8. 08:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
száraz, hűvös, jól szellőző helyen, mi papírba csomagoljuk, de egy hónapig csak a nagyon zsírosak bírják ki
2012. márc. 8. 08:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:

(fél kiló nálunk 3 napra elég :) )

fagyaszd le a felét.

2012. márc. 8. 08:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
Én a félkilósat elfelezem, a felét szorosan folpackba csomagolom, beteszem egy nylonzacskóba, és megy a fagyasztóba. A másik felét vagy szintén folpackban, vagy alufóliában teszem a hűtőbe, sosem büdösödik be. Ha elfogy a hűtőben lévő darab, a másikat egyszerűen kiveszem a mélyhűtőből, átteszem a hűtőbe, és legkésőbb másnapra gond nélkül kiolvad.
2012. márc. 8. 08:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 A kérdező kommentje:
Hm, köszönöm a válaszokat. Második: Azt hogy érted, hogy szellős helyen? Ti nem a hűtőben tartjátok? És milyen papírba csomagoljátok?
2012. márc. 8. 08:04
 6/15 A kérdező kommentje:
Jó, rendben, köszönöm. Tényleg jó ötletnek tűnik a lefagyasztás :)Ráveszem Anyumat:)
2012. márc. 8. 08:05
 7/15 anonim ***** válasza:
A másik megoldás: egyszerre nem vesztek, csak kevesebbet!
2012. márc. 8. 08:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Az eredeti csomagolásban, vagy a folpackban is "bepállik" egy idő után. Vagy fagyaszd le, de inkább csak fele annyit vegyél, vegyetek. Papírban tartom, van amikor a szélét kicsit kell hántani, mert megszárad. Elméletben hallottam, hogy ha szárad akkor kicsit tejbe kell éztatni és visszapuhul, de azt nem próbáltam.
2012. márc. 8. 08:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 A kérdező kommentje:
Utolsó, jé nem mondod? :)
2012. márc. 8. 08:18
 10/15 A kérdező kommentje:
Mármint utolsó előtti :)
2012. márc. 8. 08:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!