Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Igaz, hogy a nagyharcsának le...

Igaz, hogy a nagyharcsának le kell nyúzni a bőrét?

Figyelt kérdés
Nemrég vettem a piacon egy 4-5kg-os példányt,és azt mondta a halárus,hogy a bőrét majd nyúzzam le.Erre total kajakra beröhögtem,mert mi mindig megettük a bőrét,és még mindíg élünk,ez igazán érdekes.Aztán egyszer azzal akartak beetetni,hogy a márna halnak mérgező az ikrája.Nos azt is megettük,és még itt vagyunk.

2012. máj. 21. 17:55
 1/9 anonim ***** válasza:

hát a 4-5 kilósnak már olyan vastag a bőre, hogy jobban jársz, ha megnyúzod.

ha megeszed bajod nem lesz tőle, de sokkal kezelhetőbb a nyúzott harcsahús, és majd próbáld ki, hogy finomabb is:)

2012. máj. 21. 18:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Az ikrával kapcsolatban van igazság benne:

"A márna ikrája mérgező, főleg ívási időszakban, fogyasztása nem ajánlott!"

2012. máj. 21. 18:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
Igaz, ehetetlen a nagyok bőre.
2012. máj. 21. 18:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
Felettébb érdekes,de nekem a bőrétől sosem volt bajom.Ami a márnát illeti,jó tegyük fel elhiszem!De a bőre akkor sem mérgező,én mindíg megeszem!
2012. máj. 21. 19:55
 5/9 anonim ***** válasza:

azt senki nem is állította, hogy a harcsa bőre mérgező. egyszerűen vastag és nem finom már egy ekkora példányé...

de, ha Neked ízlik, váljék egészségedre:)

2012. máj. 21. 20:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:

Azért is hagynám rajta a bőrét, mert akár főzöd, akár sütöd, a fincsi, omlós husikáját sütés-főzés közben egyben tartja, kevésbé esik szét. Max. ha valóban "rágós", kissé taplós íze lesz, akkor majd a tányér szélén hagyjátok a bőrét.


Majd azért, amikor eszitek, gondolj légyszi rám! :)))

2012. máj. 21. 20:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszi,tudod nagy halevő ember vagyok,és egyszerűen imádom.Arra vagyok a legbüszkébb,hogy megtaláltam az igazi halászlé receptet természetes hozzávalókkal.Nevezetesen hal,vöröshagyma,jó minőségű őrölt fűszerpaprika(kalocsai-szegedi),só,víz.Halászlékockát,halászlésűrítményt nem használok teljesen felesleges.
2012. máj. 21. 21:17
 8/9 doboszoli ***** válasza:
100%

A halászlé 5 hozzávalójával egyetértek. Szerintem is merényletnek minősül minden más bele, de hát kinek-kinek..

Az 5 kilós kölyökharcsa bőre még fogyasztható, de jelentősen egyszerűbb megnyúzni, mint homokkal lesikálni róla a nyálkát. Frissen megölve, két kombinált fogó segítségével egyszerűen (persze nem elsőre) kiugrasztható a bőréből.

A termetesebb, 30-50 kilós bajszikat már kötelező nyúzni, mert csak így távolítható el a bőre alatt lévő (nem kevés) zsír, ami ehetetlenné teszi az ételt.

Én ugyan nem vagyok "nagy halevő ember", de idestova 40 éve "üldözöm", és készítem a halakat.

2012. máj. 22. 05:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

Itt a szőke-Tisza partján is csak ezeket a hozzávalókat használjuk (persze mi az alaplét passzírozzuk sok-sok féle apró halból), és a többféle "nemes-halat" főzzük bele az alaplébe.

:D

Nekem a 2,5 - 3,0 kg-s halacska volt a legnagyobb (ez a "szatyor-méret",) ami eddig a szürke-bajszosból a kezemben járt. Ott még a bőre ehető volt, és csak itt-ott ült alatta egy kis hájréteg. Persze ezek a halak a Tiszában nőttek fel, és nem tenyészetben éltek.

2012. máj. 22. 07:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!