Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Nektek melyik házilag készült...

Nektek melyik házilag készült sajt ízlik jobban: a tehén- vagy kecsketejből készített?

Figyelt kérdés

Só nélkül szokta valaki készíteni a sajtot? (Én igen :-))), mert a sósat nem kedvelem.)

Mennyi sajtot szoktatok egyszerre készíteni?

Milyen sajtokat szoktatok készíteni házilag?


Előre is köszi a válaszokat!


Szép napot Nektek és jó főzőcskézést!



2012. máj. 26. 12:14
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Én is! ;-)


Majd megírod, hogyan sikerült a sajtkészítés neked?

Addig is sok sikert kívánok a munkálatokhoz! :-)


Szép napot!

2012. jún. 1. 14:41
 12/15 anonim ***** válasza:

Sziasztok!:) Van sok kecsketejünk és most a különböző felhasználási lehetőségeit böngészve találtam ide!:)

Ki szeretném próbálni,az általad írt receptet. Kérdésem,hogy mennyire legyen friss a tej? Mert van egy üveggel a hűtőben,ami pár napos (ma már csak forralással dönteném el,hogy iható-e még) és van 1 üveggel,ami tegnapi. Sajtkészítéshez összeönthetem a kettőt,így ha már az egyik kérdéses?

Továbbá olvastam,hogy Te személy szerint a natúr ízvilágot kedveled,de akkor az esetleg visszatérő Válaszolóktól kérdezném,milyen adalékanyagot és mikor tehetek még bele,amitől pikánsabb lesz? Pl. azt hiszem az Első írta,hogy a füstölt kecskesajt milyen fini,füstaromát vagy ha füstölt sót vagy valamilyen fűszert beszerzek azt belerakhatom? Illetve mindenféle fűszeres megoldás is érdekel...

Előre is köszönöm a segítségeket!:)

2012. júl. 30. 11:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/15 A kérdező kommentje:

Szia!


Jó neked, hogy van sok kecsketejed!


Többféle módon lehet sajtot készíteni, nem csak az általam leírt recept szerint, ám tapasztalatom nekem csak ezzel van.

Friss tejből szoktam csinálni a sajtot, de csak azért, mert sosem szokott megmaradni; a tej és a sajt (és a savó!!!) is nagyon gyorsan el szokott fogyni. Egyszer volt csak olyan, hogy 1 napos tejből csináltam. Jó lett.

A több napos tejjel kapcsolatban nincs tapasztalatom és ennek hiányában csak véleményem van a kérdésedről, az pedig a következő: szerintem több napos tejet is lehet sajtkészítéshez használni.

A füstölés biztosan nagyon finommá teszi a sajtot, ezt a módszert még nem próbáltam, de ínycsiklandozó szerintem is. Az interneten a youtube-on találsz erről a témáról egy olyan videót, amelynek készítője teljesen elmagyarázza a sajtkészítést és a füstölést is. A videóban szereplő férfi nem azzal a módszerrel készíti a sajtot, ahogyan én.

Fűszereket természetesen tehetsz a sajtba, úgy is nagyon finom lesz! :-)


Ezeken a linkeken olyan weboldalakat találsz, amelyeken hasznos információkat olvashatsz a kérdéseiddel kapcsolatban (is):

Füstölt sajt: http://www.youtube.com/watch?v=oyo3sgG0S3I

Sózás: [link]

Fűszerezés: [link]


Sok sikert kívánok neked!


Szia!

2012. júl. 31. 07:44
 14/15 anonim ***** válasza:
Hát nagyon szépen köszönöm,nagyon készséges vagy!:) Még jövök!
2012. júl. 31. 12:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/15 A kérdező kommentje:

Szívesen! Ma kipróbáltam egy olyan variációt, amely fokhagymát (préselve), kakukkfüvet, őrölt fekete borsot, sót tartalmazott és bizony finom lett! :-)


Ha megmarad a tejsavó, ne öntsd ki szerintem, hanem használd fel, mert nagyon finom ételeket lehet abból is készíteni. Alapanyagként a savót kipróbáltam már kenyérsütéshez, kiflihez, fűszeres hagymás barna és fehér rizs párolásához, mert azt hallottam, hogy nagyon jó ízt ad az ételeknek és tényleg. Nagyon ízlett a családnak mindegyik tejsavóval készült finomság.

(Annyit vettem észre a rizs párolásakor/főzésekor, hogy több savó kell a rizshez, mint amennyi a szokásos vízmennyiség és tovább kellett főzni, mint vízzel, de megéri. :-))

2012. júl. 31. 15:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!