Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A kolbász romlandó?

A kolbász romlandó?

Figyelt kérdés
Most őszintén... öcsém nagyon finnyás, túl jó dolga van, és nem hajlandó megenni a kolbászt, mert régi. Na most akkor. Durván három hetes, és végig hűtőben volt. És még mindig finom. Szerintem nem romlott meg. Vaaaagy, netán mégis?
2012. aug. 8. 00:57
 1/6 anonim ***** válasza:
Minden élelmiszer romlandó,még a konzervek is.
2012. aug. 8. 01:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy milyen kolbász. Rendes füstölt, vagy csak lángolt?
2012. aug. 8. 01:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
0%

Teljesen hülyę vagy! Minek eteted romlott étellel, te idióta?! Meg akarod mérgezni?


Gyengébbek kedvéért: ha nem tudjuk egy ételről, hogy jó-e avagy romlott, akkor automatikusan az utóbbi lehetőséget kell feltételeznünk, hacsak nem akarunk kiƅaszni magunkkal és a családtagjainkkal.


Ahogy a gomba esetében is el kell járni. Ha nem tudjuk tutira, hogy jó-e, akkor automatikusan mérgezőnek kell tekinteni.


Igaza van az öcsédnek. Nagyon bunkó vagy, pajtás!

2012. aug. 8. 01:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

A füstölt kolbász több hónapig is elállhat. Fél évig biztos.

Max. nagyon megszikkad.

Mellesleg biztos az ízén is érezni, hogy jó-e.

2012. aug. 8. 01:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
Én is ettem már többhetes füstölt kolbászt és nem volt romlott. Ha öcséd nem akarja megenni akkor ne erőltesd, miért kell minden áron lenyomni a torkán?
2012. aug. 8. 02:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 doboszoli ***** válasza:
100%

Igen, akár romlott is lehet.

A megfelelő alapanyagból, megfelelő technológiával készített, és füstölt, (ezek leírására nem ez az oldal hivatott) megfelelően érlelt és tárolt(20C°alatti, szellős helyen, függesztve, stb.)kolbász valóban hónapokig fogyasztható, de ehhez a fenti feltételek EGYÜTTES teljesülése szükséges.

Már a vágás, feldolgozás során fertőződhet a hús, mire az asztalra kerül, még több lehetőség van a "bakizásra".

Ennek "eredménye", szalmonellózis, trichinellózis, botulizmus, és társai, amik egyenként megérnek néhány hetet a fertőzőn.

Úgyhogy, csak óvatosan!

2012. aug. 8. 05:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!