Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » HELP! Mi jellemzi Magyarország...

HELP! Mi jellemzi Magyarország gasztonómiáját? Mi az amit tudni kell róla első hallásra?

Figyelt kérdés
2012. szept. 25. 20:50
 1/7 anonim ***** válasza:
52%
Az h van internet meg könyvtár. Ne legyél lusta és nézz utána a házidnak
2012. szept. 25. 20:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 sine válasza:
Főleg az hogy nem az alapanyagok mennyissege, különlegessége számit mint sok külfölsi konyhanal, hanem föleg az alapanyagok minősége.
2012. szept. 26. 03:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

"sine válasza:


Főleg az hogy nem az alapanyagok mennyissege, különlegessége számit mint sok külfölsi konyhanal, hanem föleg az alapanyagok minősége."


Ezt ugye nem gondolod komolyan?!?!?! MO-on JÓ minöségü alapanyagot gyakorlatilag nem tudsz szerezni, mindenben van egy csomó oda nem való hozzátevö, a zöldség-gyümölcs tele van permetezöszerrel, a húsok gyógyszerekkel, a tejtermékek pancsolva, a bor szölöt sem látott, a pálinkát tisztaszeszböl állitják elö aromákkal, a gyümölcslevek kivonatból, aromákból meg szinezékböl állnak.


Ez ugyan "különleges minöség", de külölegesen ROSSZ, az hezetlen kategória felé közelit.


Ami egyébként a magyar konyháról másoknak eszébe jut, az az, hoyg borzasztó sok zsiradékot hasnál és mindent teletesz rántással, meg csipös paprikával.

2012. szept. 26. 08:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

Jó lett volna arról is tudni, hogy mihez kell ez a leírás, éttermi étkezésre vagy családiról kell írni? Én állítom, hogy egészségesen táplálkozunk, nem pancsolt bort iszunk, hanem minőségit, nem permetszeres zöldséget, gyümölcsöt eszünk hanem házit.

Nem főzök zsírosan, sem pedig csípősen.

Magyarország gasztronómiáját mi jellemzi, a külföldieknek érdekes a mi főzelékeink, az, hogy a leves az első fogás, híresek a desszertjeink, a süteményeink. Tényleg viszonylag sok pirospaprikát használunk, leveseinket van, hogy rántással sűrítjük. Híresek a tésztáink, úgy mint szilvás, vagy barackos gombóc, barátfüle...

Ha írsz konkrétabban biztos többet tudunk segíteni.

2012. szept. 26. 09:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Az, hogy vannak tradicionális ételek, gondoljunk csak pl a szalontüdőre, és vannak kimondottan tájjelegűek. Pl a töltött káposzta. És hangsúlyozottan húsevő nép vagyunk. Még mindig áll, főleg vidéken, hogy a csillagos eget lehozhatod a vendégednek a táljára, ha nem evett elég húst, nem tekinti jóllakottnak magát.

Nem minden országban van így, Hollandiában az étel készítés abból áll, hogy összeválogatnak különböző félkész alapanyagokat, megpárolják és egymás mellé teszik.

Ismerősöm hosszú ott tartózkodása alkalmával sem tudott egyetlen egy olyan mondatot elcsípni, hogy "ezt a a receptet még a nagyanyámtól tanultam" pedig sok konyhában megfordult.

2012. szept. 26. 10:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 sine válasza:
Amit en irtam azt egy mesterszakacs mondta egy müsorban. Az alapanyagokrol meg annyit hogy ha megtudod fizetni igenis van magas minöseg Magyarorszagon is.
2012. szept. 26. 16:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim válasza:
2012. szept. 27. 06:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!