Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hány napig kell a sóban...

Hány napig kell a sóban forgatni a sonkát? És a szalonnát?

Figyelt kérdés

Össze-vissza írnak a neten erről. Pácolás szóba sem jöhet! Sajnos nem emlékszem, drága édesanyám meddig szokta a sóban tartani a sonkát és a szalonnát. Arra sem, hogy meddig voltak a füstön /gyerek voltam akkor még/.

Az egész eljárást írja le valaki attól kezdve, hogy besózzuk a fateknőben és felkerül a füstre.



2012. nov. 19. 19:47
 1/3 anonim ***** válasza:
A szalonnát 4 hétig a sonkát 6 hétig sózzák.Utána préselni kell majd mehet füstre.Hideg füstre gondolok persze!De ha megkapja egy kicsit az se rossz olyan akkor mint ha párolt lenne. :-D
2012. nov. 19. 19:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Bővebb /részletes/ útmutatást szeretnék.
2012. nov. 19. 19:59
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Én mangalica tenyésztő vagyok,mi a szalonnát 4 hétig tartjuk sóba,2 naponta forgatjuk,a teknőbe legalul megy a sonka,hogy a keletkező nedvet is magába szivja.A sonka 8 hétig marad.A füstölés sok mindentől függ,mi akáccal füstölünk,3-5 napig szoktuk,majd a sonkát hosszabb ideig,ha lekerül a füstről szellőző textilbe(régi párnahuzat)teszem és szellős helyen száritom(pl padlás)
2012. nov. 19. 22:39
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!