Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Segítenél? Aki savanyú káposzt...

Segítenél? Aki savanyú káposztát szokott télire eltenni. Múlt évben jól sikerült, ebben az évben még nincs kész, de nyálkás a leve .

Figyelt kérdés
meg fog romlani ,mit tegyek ?csekélyem ki az egész levet vagy tegyek még sót rá?

#kápsozta
2012. nov. 23. 19:27
 1/7 A kérdező kommentje:
tegyek másik sós vizet rá?
2012. nov. 23. 19:30
 2/7 anonim ***** válasza:

Több oka lehet, egyrészt ha a káposzta túl lett trágyázva, akkor nem áll el, másrészt ha túl hidegen van az elsö héten, akkor nem indul elég gyorsen meg az erjedés.


Nem irtad, hogy mennyit készitettél, de nem valószinü, hogy érdemes vele kisérlezetni, hacsak nem nagyon sok kidobni. Ebben az esetben megpróbálhatod az egész levet leönteni, hideg vizzel néhányszor felönteni, majd ezt a vizet is kiönteni. Ha már alaposan át lett mosva - ca. 4-5 léböl, akkor forralj vizet, hütsd le, literenként egy púpos evökanál sót keverj bele és öntsd a káposztára. Utána legalább egy hétig tartsd langyos (15-20 fok közötti) helyen, amig elkezd rendesen erjedni és cak utána tedd hidegebbre.


De ha csak kisebb adagot csináltál, akkor jobb újat késziteni.

2012. nov. 24. 18:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ.28 db káposztát tettem el,az íze nagyon jó ,nincs kész ,de lehet enni már,nincs megromolva csak attól félek ,hogy megromlik.Tettem tormát,kaprot,borsot,birsalmát,kömény magat,nagyon finom.
2012. nov. 25. 00:05
 4/7 anonim ***** válasza:

Ha van rá lehetöséged, akkor tedd csavaros tetetjü üvegekbe a káposztát (akkorákba, amennyi egyszerre elfogy, hogy ne kelljen megkezdett üvegeket tartani), nyomkodd bele a káposztát szorosan, öntsd fel a sajár FELFORRALT és kihütött levével, zárd le a fedövel, és igy tartsd hüvös helyen. Igy nem erjed tovább, hanem ebben az álapotban megáll, nem fog elpuhulni, és mivel felforaltad a levet, nem is nyálkásodik tovább - ami baktériumos erjedés miatt van.


Igy ugyan kis többletmunka, de nem megy tönkre a káposzta.

2012. nov. 25. 08:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
köszönöm az ötleteket.Férjem mondta,hogy nyálkás,tegnap megmutatta a vizet és elég jó ,nem nyálkás ahogyan mondta,de az összes vizet slaggal kiszívta és vissza öntötte .A teteje volt nyálkás azt mondja.
2012. nov. 26. 09:30
 6/7 anonim ***** válasza:
Akkor jó. De ettöl függetlenül a beüvegezés igen jól bevált nálam, igy soha nem puhul el a káposzta, még nyár elején is finom ropogós.
2012. nov. 26. 09:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm ,aranyos vagy ,hogy válaszoltál.
2012. nov. 26. 09:55

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!