Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi újabban az az ostobaság,...

Mi újabban az az ostobaság, hogy a lisztes dolgok rákot okoznak?

Figyelt kérdés
Ne egyél kenyeret (tk-t se) ne egyél semmi péksüteményt, de még tésztát sem, mert azok is rákot és egyéb súlyos szervi és egyéb gondokat okoznak.
2012. dec. 5. 09:10
1 2
 11/14 doboszoli ***** válasza:

Mit csinált az ősember?

Vadászott, halászott,(hús) gyűjtögetett.(növény)

Ehhez képest az emberiség jó régen tenyészik a világban.

Miről beszélünk??

2012. dec. 5. 19:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/14 mustafa33 ***** válasza:

(Én is vadászgatok, halászgatok...)

"Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma..." - na ez hülyeség lenne? nem hiszem.

Biztos valaki megharagudott a pékekre, vagy kirúgták a pékségből ☺

2012. dec. 6. 09:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/14 anonim ***** válasza:

Ahogy az elözö válaszolók (Doboszoli, Musztafa) irták, az emberiség évezredek óta fogyaszt húst, zöldségeket, gabonákat - és eddig nem pusztult ki ezektöl.

Az aktuális divat - hogy a gabonák ártalmasak, nem tudni, honnan jön, de ez is el fog pár ev alatt tünni, mint sok más divat-étrend.

Nyugat-Európában kb. 10 éve a szénhdirát volt a legártalmasabb élelmiszer, idöközben kiderült, hogy akik kihagyták, azok semmivel sem lettek egészségesebbek, illetve vékonyabbak, viszont igen sok egyéb bajuk volt. Most ott az az álláspont, hogy a kenyér-tészta- rizs-krumpli alapvetö dolog, ha valaki fogyni akar, akkor a zsiradékok mennyiségére célszerü odafigyelni.


Mellesleg még a szénhidrát elátkozása elött volt divat a mindennapra-sok-hús, az eredmény a köszvénybetegek számának rohamos emelkedése lett. IDöközben ott is az a vélemény - ami évszázadokon keresztül majdnem mindenhol természetes volt -, hogy hetente 2-3 alkalommal böven elég húst fogyasztani.

2012. dec. 6. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/14 anonim ***** válasza:
37%

Utolsó, ezek a tévhitek erősen élnek, tudom.


Az emberiség nem fog sosem kipusztulni a megbetegítő ételektől, mivel a gyógyszeriparnak mindig szüksége lesz fogyasztókra. Egyébként a degeneratív civilizációs betegségek rendszerint szaporodás utána alakulnak ki, és lassan okoznak halált (tehát nem evolúciós szelekciós tényező, a gabonaevők élni fognak, de sosem fogunk alkalmazkodni a gabonákhoz).


Az aktuális divat évtizedek óta onnan jön, hogy sokan nem akarnak gyógyszerfüggő, beteg emberek lenni. Kínában a glutén kerülése nem néhány évtizeded 'hóbort'.. (itt a hagyományos Taoista táplálkozástudományra gondolok)


10 éve a szénhidrát volt a legártalmasabb élelmiszer? Az utóbbi évtizedekben meghatározó a zsírfóbia, koleszterin kerülés. Az alacsony szénhidráton tartott emberek következetesen lefogynak, csökken a szív-érrendszeri megbetegedések előfordulása. A cukorbetegség egyetlen gyógyítási lehetősége a szénhidrátok, tejtermékek kerülése ami természetesen nem okoz hiánybetegségeket.


A zsírcsökkentős fogyás kockázatos, nehezíti az emésztést és nem túl hatékony. A krumpli, gabona elhagyás nem csak a keményítőtől, de számos káros fehérjétől (lektinek, glutén, szaponinek) is megkíméli a szervezetünket.


A köszvény a magas húgysavszint tünete - betegsége. Ez nincs összefüggésben a hús fogyasztással! Több fehérje fogyasztás (egészséges esetben) nagyobb húgysav kiválasztást okoz. Ebbe szól bele a beteges táplálkozás, a sok fruktóz.


Abban egyetértek, hogy heti 2-3 nap húsevés elég lehet. Megfelelő életmód, jó minőségű növényi táplálékok mellett.

2012. dec. 6. 22:07
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!