Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogyan kell a halikrát előkész...

Quattrola kérdése:

Hogyan kell a halikrát előkészíteni, a halászlébe főzés előtt? Le kell hártyázni, darabolni, sózni kell? Mennyi ideig kell főzni?

Figyelt kérdés
2012. dec. 16. 19:31
 1/2 anonim ***** válasza:

Mi csak egyszerűen nagyon óvatosan megmostuk, miután kivettük a halból.

Majd főzés után osztottuk szét azok között, akik szerették.

Ha nyersen leszeded a vékony hártyát róla, szétfolyik az egész, és nem lesz mit belefőznöd a halászlébe. Ezért is van az, hogy amikor már szinte teljesen kész a halászlé, akkor csinálsz a közepében fakanállal egy kis helyet, és oda rakod az ikrát, néhány perc főzés után már kész is.

Ha hamarabb belerakod, könnyen szétfőhet.

2012. dec. 16. 19:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
Amikor kiemeled a hasüreg tartalmát a halból,akkor először is eltávolítod az úszóhólyagot,aztán keresd meg az epehólyagot,és óvatosan leválasztva azonnal dobd a szemétbe.Zöldesszínű,és a májon helyezkedik el.Következik a bélrendszer eltávolítása,ami csak egy szál gubanc.Ha megvan,akkor a májat,haltejet,vagy ikrát óvatosan megmosva tedd bele egy kis lábasba,valamint a hal hasüregében megalvadt vért is.Nagyon fontos ízkoncentráltumok,főleg a vér jól oldja a pirospaprikát is.Amikor főzöd,önts rá annyi vizet amennyi ellepi,és folytonos keveréssel 10-15 percig főzzed.Vigyázz,oda ne égjen,még akkor is kavarni kell ha felforrt.Ha kész,a levével együtt átpaszírozod,amit végül az alaplébe öntesz.Egy dolgot még tudnod kell!Ha az epe felfakadt,és az összes belsőséget elöntötte,akkor dobd ki az egészet.Az epének egyetlen kis cseppjétől a halászlé ehetetlenül keserű mellékízt kap.Ha érdekel a receptem,üzenj privátban!
2012. dec. 30. 23:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!