Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mely ételekben állnak lassú...

Mely ételekben állnak lassú felszívódású szénhidrátokból?

Figyelt kérdés
2013. febr. 11. 00:32
 1/4 anonim ***** válasza:
Glikémiás Index - erre keress rá google-ben, és nézd az alacsony GI indexűeket. Azok lesznek azok.
2013. febr. 11. 02:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Így van, aminek a legkisebb a GI-je az a jó.

De a zabpehely egy ilyen szénhidrát forrás és a ropogós kenyerek is, meg a magvas teljes kiőrlésű dolgok.

2013. febr. 11. 07:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

A glikémiás index egy származtatott hatásból mért érték, nem tükröz valódi hatást (azaz sok esetben félrevezető és kamu).


Lassan felszívódó (azaz mikrobák által fermentálható) szénhidrátok a zöldségekben, gyümölcsökben vannak, élelmi rostok néven futnak. A számunkra ideális rostok nagy vízmegkötő képességűek. A gyümölcsökben általában több egyszerű cukor van mint rost, viszont a zöldségek ilyen szempontból tökéletesek (meg úgy általában más szempontok szerint is).


A gabonafélékkel az a helyzet, hogy a bennük található rostok nagyon megterhelik az emésztőrendszerünket, megakadályozzák hasznos anyagok felszívódását, alacsony vízmegkötő képességű, durva rostok. Mellettük persze kifejezetten sok keményítőt is tartalmaznak, így a barna kenyér, rizs, zab sosem lesz számunkra kedvező étel, szénhidrátforrás.

2013. febr. 11. 13:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2013. febr. 11. 16:18

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!