Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ti hogy csináljátok a nokedlit?

Ti hogy csináljátok a nokedlit?

Figyelt kérdés
2013. febr. 19. 13:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

tojás,liszt,só,viz,összekverem,kifőzöm.


Arányok: 2 tojáshoz 40 dkg liszt,kiskanál só és anyi viz hogy jó legyen az állaga.Ilyen follyon is meg ne is.

2013. febr. 19. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszi!Még annyi hogy muszály nokedli szaggatoval?vagy ha kanállal beleszaggatom a vizbe az is jo?
2013. febr. 19. 14:16
 3/11 anonim ***** válasza:

Azzal csinod amid van.

Nagylyukú reszelőn is csináltam már,mert eltűnt a nokedliszaggatóm.

Kiskanállal elég hosszadalmas,elje megfő mire a végét beleszaggatod,de végülis nem elképzelhetetlen.

2013. febr. 19. 14:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy kis lyuku van nem tudom a nagyobbat valahogy jobban szeretem:)Na mind 1 majd meglátom mi lesz:DKöszi még 1 szer:)
2013. febr. 19. 14:21
 5/11 anonim ***** válasza:

1-2 tojás (attól függ, mennyit akarok kavarni) csipet sóval símára kavarom, kb. másfél-kettő deci vízzel elkeverem és annyi liszt bele, hogy jó kis nokedli-tésztám legyen. (Sosem mértem a mennyiséget)


Hosszú éveken keresztül evőkanállal szaggattam, valóban igyekezni kell, hogy az eleje ne főjjön túl, mire az utoljára is végzel.

Pár éve találtam egy igen praktikus és olcsó nokedli-szaggatót, majd mindjárt kikeresem a neten, és felteszem ide, imádom azt használni.

2013. febr. 19. 15:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:

[link]


Két fajta lábas-méretre lehet feltenni, a kikavart nokedli tésztát beleöntöd, fakanállal 2 perc alatt átkavartad a lyukakon. Egy ezresért akárhol megkapod.


Egyébként pedig ha nem túl sok zöldség-husi párolását akarod, akkor ez is bőven megteszi, valami jénai tállal, hasonlóval beborítod, nem kell a nagy pároló-edényt elővenni.

2013. febr. 19. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszi szépen ez télleg tök jo és praktikus:)És nagy nokedlit csinál:)Na bekevertem a tésztát egy ragacsos nyulos valamit kaptam:)Majd leirom hogy sikerült:D
2013. febr. 19. 15:11
 8/11 anonim ***** válasza:

Az enyém megfőzve akkora, mint ha egy kicsit nagyobbra szaggatott csipetke-tészta lenne.

Persze azóta láttam már üzletben, hogy különböző méretű lyukkal készülteket is árulnak. Én valamikor a KGS-piacon vettem.

2013. febr. 19. 15:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:
Na hát elkészült izre tuti lett:)Viszont egy kicsit sztem puhább a kelleténél:)sztem a tészta nem volt elég kemény,ugye?:)
2013. febr. 19. 15:39
 10/11 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy egy kicsit több liszt kellett volna, de az is meglehet, hogy mivel kézzel szaggattad, az elejét "sikerült" egy kicsit túlfőznőd. Viszont az sem jó, ha túl keményre kavarod, mert akkor viszont előfordulhat, hogy a külseje már mindegyiknek kezd szétfőni, míg a közepük totál nyers. Szóval nehéz dolog.
2013. febr. 20. 08:06
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!