Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Milyen ötletes (nem nagy, egy...

Milyen ötletes (nem nagy, egy szintes, nem nehez inkabb konnyű) tortát tudnátok mondani?

Figyelt kérdés

A baránőmnek készítenék szülinapjára egy olyan tortát ami tudjátok olyan , h azt mondják ra " waooo" . De egyben ne legyen túlságosan nehéz...!! Elkészíteni. Mondjuk belul egy sima, nem nehéz csokis torta(mert azt szereti) es kívul pl marcipanbol.. Vagy valami masbol mert azt nem biztos h szereti.. Egy jo forma kialakítasa : en arra gondoltam h kivul lehetne: Oreo-s es Coca Cola minta ... Vagy olyan alakú...

14éves vagyok de nayon szeretek ilyeneket csinalni szval meg tudom szerintem egy kis segitseggel.. De a lehető leegyszerubbnek kene lennie hisz meg gondolom az is nehez..!!

Ha valaki tud konnyu csokistorta receptet es ha valaki tud olyan anyagot mondani amibol ilyeneket tudok formalni... Az irjon!!!!! Kerelek!!!! IRJON!! H hogyan kell csinalni mibol es mennyit es h hol tudom beszerezni ha esteleg nem lehet atlagos boltokban kapni...

LEGYSZIVES irjatok!!!



2013. ápr. 19. 11:40
 1/6 anonim ***** válasza:

Hát marcipános tortáról ne is álmodj, ha mind elkészítésügyileg mind evésügyileg könnyűt akarsz.


14 évesen NE próbálkozz ilyenekkel, mert ronda lesz és elkeseredsz. Ilyesmiket még több éves tortakészítési tapasztalattal is nagy odafigyelést igényel megcsinálni, úgy, hogy az ember mondjuk minden hétvégén tortát süt.


Linkelek neked egy narancsos csokitorta receptet, amit szerintem meglehetősen könnyű elkészíteni.


Annyit tennék hozzá, hogy az egyetlen, amire oda kell figyelni, hogy a habtejszínt KIHŰLÉS UTÁN verd fel, 2-3 habfixálót hozzáadva, valamint csak KIHŰLT tortalapra kenheted, különben összeesik.


Tipp: amikor kivetted a sütőből a tortalapot, fordítsd fejjel lefelé, különben púpos lesz. Az alja lesz a teteje. Így kapsz majd szép, egyenes tortát.


[link]


U.i.: légkeverésesen 150-160 fokon sütünk piskótát, alsó-felső sütésesben 180 fokon. MINDENKÉPPEN melegítsd elő, vagy a torta összeesik! És arra is figyelj, hogy 10-15 percig ne nyisd rá a tortára a sütő ajtaját, különben a kiszökő melegtől szintén összeesik. Bár ez azt írja, hogy 10 perc alatt kész, de 10 percnél kb. nyisd ki, és villával vagy hústűvel szúrd meg a tésztát pár helyen. ha nem ragad rá semmi, mikor kihúzod, akkor jó. ha igen, akkor pár percenként ismételd ezt meg, addig, amíg nincs rajta tésztaragadék.


Még valami: a receptben 2 tortalapot sütnek. Kisütheted egyben is, utólag kettévágva a tortát. Úgy egyszerűbb.


Tojás felverése: soha ne az egész tojásokat keverd ki piskótához, tehát ez is rosszul van itt (illetve lehet így is, de 3x annyi idő): a tojások sárgáját és fehérjét KÜLÖN EDÉNYBE szét kell választani, a sárgáját cukorral kikeverni, a fehérjét pedig robotgéppel 2 perc alatt keményre verni. Akkor jó, ha fejjel lefelé fordítva nem esik ki az edényből. De tényleg! A tojáshabot pedig úgy adod hozzá a tortatésztához, hogy óvatosan beleforgatod, vigyázva, hogy ne törjön össze túlzottan.


Amiket leírtam MINDEN tortára érvényesek, nem csak erre, ezek ALAPSZABÁLYOK!


Ha ez így túl nehéznek tűnik, kérd anyukád segítségét, mert ha ez nem megy, akkor egyedül esélytelen a dolog.

2013. ápr. 19. 12:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Ja és még valami: ha nem raknál bele sütőpapírt, akkor VAJAZD KI a forma alját, oldalát alaposan, sőt, akár lisztel is megszórhatod!
2013. ápr. 19. 12:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

150 g jó minőségű étcsokoládé

– 75 g vaj

– 100 g cukor

– 3 tojás

– 3 evőkanál liszt


A csokit és a vajat vízgőz felett összeolvasztjuk, összekeverjük, míg egységes massza nem lesz. Levesszük a vízgőzről, hülni hagyjuk. Hozzáadjuk a cukrot, egyenként a tojásokat, majd apránként a lisztet.

Egy kb. 20 cm átmérőjű formát vajjal kikenünk, lisztezzük. Ebbe kanalazzuk a masszát, majd sütőbe tesszük. 200 fokra állítjuk a sütőt, és 10 percig sütjük. Ha ragadós a közepe és ropogós a kérge, akkor jó, ezt tűpróbával ellenőrizzük.


Nagyon finom csokis torta! Szerintem nagyon egyszerű is! :) A végén, ha elkészült, akkor lekenheted az egészet pl. lekvárral, vagy csokival, és tehetsz rá pár gyümölcsöt, epret pl. díszítésképp! :)

2013. ápr. 19. 12:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Egyébként Brownie a neve, az előző voltam!
2013. ápr. 19. 12:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:

Mindkettőtoknek nagyon szépen köszönöm a válaszát!!

Az első válaszadónak: még nem néztem bele a rwceptbe mert most nincs arra egyenlore idom h vegiggondoljam alaposan meg elokészíts... De amiket leirtal h a marcipanbal ne probalkozzak megfogadom!! Meg nem probaltam vele sutit disziteni de akk majd amikor nyaron lesz idom es kerek felbottektol segitséget akkor majd ugyetlenkedek vele;D nagyon szépen köszönom a faradozásodat es h foglalkoztal akerdesemmel!!!! Nagyon halas vagyok!!

A masodik hozzaszolonak: a brownei jo otlet(ezt most azert tudom rokton mondani mert azt anelkul h elolvasnam figyelmesen is tidom kb h hogyan kell:)) nagyon szepen koszonom a pontos leirasokat neked i es h faradtal azzal h segits nekem!!!

Mindketotoknek szol!: nagyon halas vagyok es alig varom h valamelyiket megcsinaljam a baratnombek:) biztos jo buli lesz es renelem a vegeredmeny meg finom is (es jol fog konezni) :D

Megegyszer koszonom! De ha lehet meg egy kerdesem : amit a mézeskalácsra rakunk diszitekent(elfelejtettem a nevet) azt hogyan kell elkesziteni?( nem ezekhez a receptekhwz lesz muffinra szeretnem rarakni:D) koszonom!!

2013. ápr. 19. 23:11
 6/6 anonim ***** válasza:
Marcipánt amúgy én egyszer csináltam, svéd hercegnő süteményre... sírtam, mire kész lett. Pedig 22 éves voltam, és kb. 17 éves korom óta sütöttem nem kevés sütit. A marcipán nagyon bonyolult kezdőknek, többek között márványlapon kell gyúrni, és nehéz elérni, hogy szép legyen.
2013. ápr. 19. 23:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!