Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A házikészítésű martini-ban...

A házikészítésű martini-ban van metanol?

Figyelt kérdés
A receptben nem szerepel lepárlás csak az erjedés után egyszerűen lekell szűrni.Ez esetben a cukor erjedésekor nem keletkezik metil-alkohol?

2013. máj. 7. 12:00
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem tudom, Te milyen recept szerint dolgozol, így aztán nehéz a válasz. Az én kottám tisztaszeszt ír elő, és a folyamat során érés megy végbe, nem erjedés. Ha normál erjedésről van szó, az olyan, mint amikor forr a bor: metil-alkohol nem keletkezik, de ha nagyobb mennyiséggel dolgozol, vigyázz a fölszabaduló gázokkal: a szén-monoxid nagyon veszedelmes lehet!
2013. máj. 7. 12:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
Milyen recept alapján készited? Mit nevezel tulajdonképpen martininek? Esetleg ürmösbor?
2013. máj. 7. 12:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
Recept: egy üvegben 2 hétig érik: 1kg rizs 1 kg cukor + fűszerek.Ezt 2 hét múlva leszűröm majd egy pl. borosüvegben 5hétig érlelődik.A kérdés az hogy keletkezhet-e vmilyen mérgező anyag?
2013. máj. 7. 12:54
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha csak a szeszt nem tekintjük önmagában is mérgezőnek, az Általad leírt folyamat során nem keletkezik mérgező anyag.
2013. júl. 8. 07:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!