Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Disznótor, kolbász, hurka bél...

Walter_Dornberger kérdése:

Disznótor, kolbász, hurka bél ellenőrzése. Hogyan és miképp ellenőrzik az iparban a töltelékárúnak való belet?

Figyelt kérdés

Az történt,hogy a hurka az abáló lében kipukkadt. sok éve csináljuk már a disznótort, nem volt sem keményre töltve, sem nem volt forró az abáló lé (80-85 C fok) mégis a hurkák 70%a kipukkadt fél órai abálás után.

Mivel évek óta készítünk hurkát, nem hiszem hogy technológiai hiba lett volna, inkább a gyenge minőségű, öreg vagy rosszul konzervált bélre gyanakszom.



2013. dec. 15. 11:37
 1/2 doboszoli ***** válasza:

Nem vitatva a hozzáértéseteket, nem vizsgálva a technológiát, szerintem a következők valamelyike okozta a bakit:

- kicsit vizes maradt a rizs, ebből a főzés során gőz képződött

- bél szavatossága

- fagyasztott bél(a jégkristályok roncsolják a belet)

- alapból vacak, rosszul tisztított bél (sajnos már találkoztam többször ilyennel. Idegölő)

-még a vastagbeles (cövekes) hurkánál is soknak tartom a fél órás abálást, de ha eddig működött, a hiba a fentiek valamelyikében keresendő.

2013. dec. 15. 17:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
2013. dec. 19. 06:03

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!