Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Most vettem egy Severin...

Most vettem egy Severin típusú joghúrt készítő gépet, de valamiért nem sikerült rendes sűrű joghúrtot. Ti hogyan csináljátok? Milyen tejből? Milyen joghúrttal oltjátok?

Figyelt kérdés
Próbáltuk rendes házi tejből, demi iváshoz nem szoktuk felforralni, így ebbe se tettük és sima natúr joghúrtot tettünk bele, híg lett, bár ízre jó, majd gondolván ha tovább csináljuk egy kicsit sűrűbb lesz, így hülés után, újra melegítettük, ekkor sűrű lett, de szinte élesztő íze lett. Próbáltuk zacsis tejjel, az is híg, bár ízre jó volt. Hogyan csináljam, hogy sűrű is legyen és jó ízű is????

#készítés #joghurt #Severin Joghúrtgép
2014. ápr. 26. 17:49
 1/2 anonim válasza:
Joghurt kultúrát kell venni és nem is értem miért van szükség gépre. Friss házi tej a legjobb, a bolti az nem tej, sem pedig a joghurt nem joghurt, tele van egyéb adalékanyagokkal, amik biztosan elindíthatnak más folyamatokat is, ezekkel ne is próbáld szerintem. A hagyományos házi recept: 86 fokra kell melegíteni a jó minőségű, nem vizezett házi tejet, de csak szépen fokozatosan (1-2 fok/5 perc) majd vissza kell hűlnie 42 fokra. Ezután 10 literenként 0,4 gramm joghurt kultúrát kell belekeverni. Értelemszerűen, ha egy literrel dolgozol, akkor 0.04 gramm. Majd 6 órán keresztül tartani kell a 42 fokot és már nem szabad kevergetni (pl. dunsztba teszed, elektromos sütőt beállítod 40 fokra). Ennyi és ez bizony sűrű is lesz és nem lesz élesztő szaga, íze. Ha még sűrűbbet akarsz, akkor tiszta textilen (lenvászon vagy pelus) 24 óráig még átcsepegteted.
2014. nov. 10. 09:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

Elhangzott a joghúrt gép nélküli készítése. Azt nagyon meg kellene jegyezned, és azt figyelemmel kisérni.

A géppel való készités is ugyan az csak megspórolod vele a hõ tartását, etz teszi a gép, 6 órán át tartja a 42°C-t. Tehát nem kell bebatyulázni mit régen amikor a nagyanyáink készíteték.


Ha jól tudom, nem is kell felhevíteni 86°C-ra.

A tejet simán beoltod berakod a poharakat a gépbe és az elvégezi a hevítést is meg utánna tartja a 42°C-t is.

2014. nov. 25. 22:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!