Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Szilva cefre cukrozás hogyan?

Jampi15 kérdése:

Szilva cefre cukrozás hogyan?

Figyelt kérdés
van egy 120l hordóban szilvacefrém hogy kell beletenni a cukrot fel kell főzni egy kis segitség jól jönne előre is köszönet :)

2014. júl. 28. 11:38
 1/8 Sün!! ***** válasza:

Mikor készítetted a cefrét?

Rögtön a cefrézés után pektinbontó, élesztő, savazás (amennyiben valamelyik nem szükséges, az elhagyható).-

Általában a főerjedés után 1-2 nappal szokták belerakni a cukrot. Amikor meleg van, akkor én a cefrézést követő nap, ahogy elkezd dolgozni, hozzáteszem. Nem kell felfőzni, langyosabb vízben fel kell oldani, hogy szirupszerű legyen, aztán azt belekevered a cefrébe.

Fontos, hogy majdnem kész cefrét már nem cukrozunk. Az elején kell beletenni, különben nem veszi fel a cefre.

2014. júl. 28. 11:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
az a helyzet hogy egy hete folyamatosan szedem a hordót 3 napja lett teli és már forr rendesen ma akarom beletenni a cukrot igy jólenne?
2014. júl. 28. 11:50
 3/8 Sün!! ***** válasza:
Ha pár napja kezdte és még intenzíven rotyog, akkor nyugodtan tedd bele, jól sziruposítsd. hektónként 3-5 kg-nál többet nem ajánlott.
2014. júl. 28. 11:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
nagyon köszi a haszonos választ :)))
2014. júl. 28. 12:21
 5/8 A kérdező kommentje:
bele is tettem a cukrot mennyi idő kell még neki mire főzhetem? :)
2014. júl. 28. 21:24
 6/8 Sün!! ***** válasza:

Hozzátenném, hogy én sem vagyok szakértő :) A legtöbb gyümölcsnél akkor érdemes főzetni, amikor "megfordul" a cefre vagy a kissé szúrós szag eltűnik, és szilvára emlékeztető illat kezd el áradni, leáll az erjedés (nem kotyog a kotyogó) vagy ha kicsit megmozgatod a hordót és már nem forr intenzíven, akkor lehet sejteni, hogy lassan kész a cefre.


Ha mag is van benne, akkor a magok leúsznak majd az aljára, ezen nem érdemes sokat tárolni, mert kellemetlen anyagok is kioldódhatnak. Ha lusta vagyok, akkor benne hagyom a magot, de a főerjedés után azonnal leszűröm.


Szerintem látni fogod, ha már kiforrt, de azért 2-3 hétig szoktam hagyni bőven. A kissé enyhe nyár miatt, van olyan gyümölcsöm ami most 1 hónap után erjedt csak ki. Ha bizonytalan vagy, kérj meg valakit, hogy nézzen rá.

2014. júl. 29. 07:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
ugy egy hét mulva kezdeném főzni szerintem már addigra jó lessz a mag nekem is benne van de főzés előtt leszüröm amugy valami info hogy miért nem jó ha belekerül a mag érdekelne? köszi mégegyszeris :)
2014. júl. 29. 11:02
 8/8 Sün!! ***** válasza:
Cianidot tartalmaz. Ami nagy mennyiségben mérgező lehet, kellemetlen ízt ad, bár nem olyan jellegzetes ez a kellemetlen :) , általában kimagozom, de jóval a főzés előtt a zajos erjedés után leszűröm, így is kevesebb jut bele.
2014. júl. 30. 07:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!