Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért egészségesebb a teljes...

Miért egészségesebb a teljes kiörlésű lisztből készült kenyér, mint a sima?

Figyelt kérdés
2007. okt. 28. 15:13
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
nem tudom szakszerűen szépen kifejezni de aztért jobb mert a beleiden nem ragad meg a végtermék
2007. okt. 28. 20:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Mert magasabb a rosttartalma.
2007. okt. 28. 20:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim válasza:
90%
A teljes kiőrlésű lisztben több a vitamin, a rost, és könnyebben emészthető.
2007. okt. 31. 08:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim válasza:
22%
Alapvetően MINDEN liszt rossz! (Ha belegondolsz a természetben nem találsz!) Ha megőrlik a búzát gyorsabban szívódik fel, így magasabb inzulin reakciót vált ki és ez elhízáshoz, cukorbetegséghez vezet. A teljes kiőrlésű liszt egy fokkal talán jobb, mivel a rost is benne van, így valamivel lassabban szívódik fel, illetve a rostjában vannak azok a tápanyagok, amik a fehér lisztből hiányoznak, így tápanyaghiányt okoz, és rengeteg betegséghez vezet! Én azt ajánlom SEMMILYEN lisztet ne egyél.
2008. márc. 19. 11:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
91%

Szia!Csak azt mondják,hogy egészségesebb!Pedig nem így van!!!Ahhoz,hogy egy teljes kiőrlésű lisztből sütött kenyér eladható legyen,szép külalakjának kell legyen,ezt pedig különböző tartósító-,állagjavító szerekkel érik el.Ezek nélkül a kenyerek olyan laposak,mint egy frizbi és senki nem venné meg,az tuti,főleg ilyen drága pénzért.

Úgyhogy,mint pék azt mondom,hogy a sima fehér kenyér emiatt sokkal egészségesebb,mint a barna.Sőt,amire azt mondják,hogy teljes kiőrlésű,annak fele maláta v. kakaó sajnos,ezekkel színezik.

Ha bemész egy pékségbe,a legrondábbnak tűnő barnakenyeret kell választani (lapos,nagyon sötét),azok állnak legközelebb az igazi teljes kiőrlésű kenyérhez.

2009. jan. 6. 00:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
85%
Utolsó előtti válaszadó? Akkor miből készítesz kenyeret, pékárut, tésztát, stb.? Ezt a kijelentésedet mire alapozod?
2009. jan. 27. 19:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
25%

Szerintem a pék válaszolónak abszorút nincs igaza. A teljes kiörlésű valóban egésségesebb mint a fehér lisztből készült kenyér, mert megtalálható benne a vitamin és rost,amire a szervezetnek szüksége van, ezenkívűl jóvallasabban szívódik fel, így kevésbé hízlal.

Pék létedre ezt tudnod kellene.

Egyébként véleményem szerint a teljes kiörlésű tönkölybúzából készült kenyér a legegészségesebb, bár ne tudom az mennyire igaz, hogy ne trtalmaz tartóstószert, ahogy a csomagolásonn fel van tüntetve.

2010. jan. 28. 07:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

A pék válaszoló vagyok.

Esetleg te vizsgáltál be ilyen liszteket és abból készült termékeket? Én pék létemre ezért tudom, mert sok vizsgálatot végeztünk el. A pék szakma nem csak annyi, hogy ott a recept, aztán puff, dagasszunk. Sok más gyakorlati részt is meg kell megtanulni.

Akkor mégegyszer, a fehér és a barna liszt ugyanazokat a vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazza, a korpatartalomban vannak csak különbségek...

2010. jan. 28. 09:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim válasza:
100%

Ezzel a témával kapcsolatban annyi baromság íródott már le,hogy az már szinte fáj.Csak az egyik érv a teljes kiörlésű mellett,hogy .......sok benne a vitamin!De könyörgöm! aki ezt így le írja az tudja egyáltalán,hogy a kenyér az hogyan is készül? Mert bizony leg kevesebb 90percig van a tészta 180-200 c.fokon.Ha volt is benne vitamin ez alatt az idő alatt nincs olyan amelyik ne hullana szét.És ennyit a vitamin bőségről.A rost anyagok!!

mit gondoltok,hogy milyen méretűre van őrölve a liszt?Mikronba mérve!Na! ha tudod akkor azt is tudod,hogy ilyen méreten mit számít a "rost".Hát egy kis ízelítő erről a teljes kiörlésű baromságról!

2010. jún. 27. 16:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim válasza:
97%

Én nem ismerem az elkészítést, stb-t, csak saját tapasztalatból mondom, hogy általában Graham kenyeret eszek, ami elvileg teljes kiőrlésű. Ha elfogy, akkor eszek a sima fehér/kukoricás esetleg félbarna kenyérből, amit a többiek esznek itthon. Megérzem az emésztésemen a különbséget. Persze ha néha eszek fehér keyneret attól semmi bajom nem lesz, de ha kicsit többet eszek akkor megérzem az emésztésemen. Szóval szerintem jobb a teljes kiőrlésű, de attól még nyugodtan lehet enni fehéret is. Bár aki fogyózik, az ne nagyon egyen kenyeret.

Nekem alapból gyors az emésztésem, és vékony vagyok szóval nekem jöhet a kenyér. Nem tudok lemondani róla.

Mert nem tudom, ki hogy van vele, de reggelire engem csak a kenyér laktat.

2011. aug. 30. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!