Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Véres hurkát szeretnék csináln...

Véres hurkát szeretnék csinálni de sehol nem kapok vért. Jó a fűszeres vér is ami felvágottként létezik. Csak sehol nem kapok Budapesten. Megköszönném ha valaki segítene, hogy hol szerezhetnék ilyet?

Figyelt kérdés

#vér #hurka.
2015. jan. 7. 17:29
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:

Ha valaki Budapest környékéről tudna adni egy kevés friss disznó vért,szívesen elcserélném 70.fokos vegyes gyümölcs

kisüstire vagy megfizetném.

2015. jan. 7. 18:28
 2/11 Józsi21 ***** válasza:
100%

Két dolgot tudok javasolni:egy ha van a közeledben húsbolt,beszélj az ott dolgozókkal,vigyél egy kannát kimosva meg egy kis HP-t a többit ők intézik.

Második megoldás,ha te beszélsz a hús szállítókkal,ők is készségesek lesznek egy kis HP-ért.

A hurkába tehetsz fűszeres vért,a friss helyett,csak a sózásra vigyázz.A füsz.vér sok sót tartalmaz.

2015. jan. 7. 18:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
77%
Mi az a hp?
2015. jan. 7. 18:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
nagyobb húsboltban megrendelheted, én már évek óta így csinálom
2015. jan. 7. 19:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim válasza:
39%
Elìrta a vàlaszoló nem HP hanem KP vagyis KézPénz
2015. jan. 7. 19:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 A kérdező kommentje:
Kinek a HP.kinek a KP. !
2015. jan. 7. 19:26
 7/11 A kérdező kommentje:
A fűszeres vér nagyon jó,de azt sem kapok.
2015. jan. 7. 19:30
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

a HP a házi pálinka rövidítése, nem elírás.

(Uram irgalmazz!.. :D)

2015. jan. 7. 19:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 Józsi21 ***** válasza:
100%

Nyolcasnál a pont.:)

Kérdező Coop-os bolban kérdezz rá a f.vérre.

2015. jan. 7. 20:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 zolidobos ***** válasza:
100%

Biztosan megoldható fűszeres vérrel is, (legutóbb a Surjány boltjában láttam), de....

A valódi véres hurkához friss vér szükségeltetik, mégpedig kikeverve. Ez abból áll, hogy szúrásnál két edényt használunk, Az elsőbe kieresztünk két liternyi vért, ami azonnal megalvad, és a savót leöntve kiváló hagymás vért készíthetünk belőle. a véres hurkához vett vérnek nem szabad megalvadnia. Ezt úgy érjük el, hogy a másik tálba jó evőkanálnyi sót dobunk, és a vér engedése közben kézzel folyamatosan keverjük, közben a keletkező szálas fonadékot kidobjuk. Így folyós vért kapunk, amit pirított zsemlekockával itatunk fel, így keverjük hozzá a darált húsféléket, és a fűszereket. Addig kell főzni a betöltött (lazára tölteni!!) hurkát, amíg tűvel megszúrva nem ereszt folyós vért. Ez néhány perc is lehet.

Szóval, ha igazit akarsz, vedd fel a kapcsolatot valamelyik hentessel, és jóféle pálinkával ösztönözd a vér ily módon való elkészítésére.

Megjegyzem, én nem gyártok véres hurkát, pont a macerássága miatt. Sok felé csinálják úgy, hogy a kész májashoz kevernek vért, meg némi szegfűborsot, de ennek semmi köze a véres hurkához.

2015. jan. 8. 08:07
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!