Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Van valakinek egy nagyon jó,...

Van valakinek egy nagyon jó, könnyen elkészíthető lazacos receptje? Lehetőleg a hozzávalók beszerzése könnyű és olcsó legyen! Ha van valakinek ilyen, akkor legyenszíves ide leírni nekem RÉSZLETESEN a hozzávalókat és az elkészítést!

Figyelt kérdés
Esetleg ha szükséges, hogy milyen a sütő, akkor írjátok le és amint tudok válaszolok! És ha ugyanez van az edényekkel is, hogy például valami konkréz edény szükséges akkor ugyanúgy írjátok le
2015. okt. 21. 18:56
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Füstölt lazacos recept jöhet?
2015. okt. 21. 20:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
69%

Én sosem komplikálom túl a lazacot. Beledobom serpenyőbe pár percre, megsózom, borsozom, zöldségekkel megeszem. Ennyi.


Tepsiben is működik, csak úgy lassabb.


Hipermarket, halnyesedék, halcsont, gyönyörű lazacdarabokat adnak, 360ft/kg-ért szoktam venni, alig van hulladéka. Ízben, hangulatban, változatosságban nekem jobban bejön, mint a filé, mert szép hájas bőröket is választok, amik jó ropogósra sülnek.

2015. okt. 21. 20:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Lazacfilé sütve: só, őrölt fehérbors, néhány csepp citromlé és 3-4 gerezd fokhagyma felszeletelve, ez van rajta. Sütőben, kivajazott vagy olívaolajjal kikant sütőlapon, 175 fokon kb. 20-25 perc alatt megsül. A tetejére is teszek kis forgács vajdarabokat. Rizzsel, esetleg párolt szilvával finom és laktató.

Füstölt lazacos pizza: kb. 30 dkg lisztből egy fél csomag száraz élesztővel és kb. 2 deci sós, langyos vízzel tésztát fakanállal dagasztok (tojás nem muszáj bele, de lehet egyet.) Ha már nem csomós, beledagasztok 1 evőkanál olívaolajat, esetleg kevés bazsalikomot. Kivajazott, kilisztezett nagy gáztepsibe öntöm, szét kell húzkodni egyenletesre a fakanállal. Szósz: egy vödrös (800 g) tejfölnek bő fele, két gerezd fokhagyma szétnyomva (fokhagymapréssel:-)), fehérbors, reszelt citromhéj, késhegynyi reszelt szerecsendió. Összekeverve rákenjük a tésztára, és megpakoljuk csíkokra vágott füstölt lazaccal, esetleg kagylóval (konzerv vagy fagyasztott felengedve), magozott olívabogyóval, hámozott, magozott, vékonyra szelt citrommal. Nem kell külön fűszerezni, a lazac elég sós, markáns ízű. 170 fokra előmelegített sütőben kb. félóra kell neki, esetleg sajtot lehet rá reszelni, hogy kiadósabb legyen.

2015. okt. 21. 22:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Finn lazac leves:


hozzávalók:


-kis darab lazac filé (lehet lazac szelet is, ha vastagabb szelet akkor egy szelet elég, ha vékonyabb, számolj kettőt)

-1 vöröshagyma

-4 közepes méretű krumpli

-1 erőleves- vagy zöldségleveskocka, vagy nem túl erős ízű húsleves

-2 dl. tejszín

-1 nagy marék kapor

-1 evőkanál vaj


Elkészítés:


A hagymát apró kockára vágjuk, feltesszük főni a leveskockával izesített vízbe (nem kell pirítani, simán mehet a vízbe). Mikor félpuha a hagyma beletesszük a kockára vágott krumplit (2x2 cm). Mikor a krumpli puha, mehet bele a kockára vágott lazac(kb 1x2 cm). Mikor a lazac puha beleöntöd a tejszínt és beleteszed az apróra vágott kaprot. Kóstolód ha szükséges sóval-borssal ízesítheted. Amint egyet rottyan készen van. Leveszed a tűzről és belekevered a vajat.


Vaskenyérrel szoktuk enni.

2015. okt. 22. 12:07
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!