Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Túl sok krumplit pucoltam/vágt...

Túl sok krumplit pucoltam/vágtam fel sült krumplinak, van ötletetek, hogy a plusszal mit lehetne kezdeni?

Figyelt kérdés
Milyen ételt lehetne belőle készíteni? A főzeléken kívül. Vagy próbáltátok már lefagyasztani?

2016. máj. 22. 12:53
 1/10 anonim ***** válasza:
46%

Főzd ki sós vízben, és csinálj belőle pürét.

Úgy tudom, a fagyasztáshoz valamit még hozzá kell tenni.

2016. máj. 22. 12:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim válasza:
100%
Ugyanazt tedd amit az első ír , csak ha kihült,tegyél hozzá lisztet, gyúrd össze szaggasd ki kis lángosoknak.Olajban süsd meg. Nagyon finom!
2016. máj. 22. 12:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
37%
Fagyasztani hűteni nem érdemes , beszürkül és a vizet ontja magából , egyszeri tapasztalat . Ezt a profi mirelit cégek gyors fagyasztói tudják precízen elkészíteni .
2016. máj. 22. 13:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
71%
Ha fagyasztani akarod, félig süsd meg. Ha kihűlt, zacskózható. Nyers krumplit nem jó lefagyasztani, mert a jégkristályok miatt felolvasztás után szétmegy. Kajában is ezt csinálja, úgyhogy krumplit tartalmazó ételt sem jó fagyasztani.
2016. máj. 22. 13:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
77%

Főzd meg, mehet pürének, ha van akkor élesztőt felfuttatni liszt tej egy kicsi tejföl só, valami zsiradék, ha összeáll akkor kiszaggatod nagyon fini pogácsa lesz belőle. Ha nem szaggatod ki akkor ezt a lágyabb tésztát kivajazott tepsibe rakod, elegyengeted 10 perc alatt félig megsütöd, kiveszed fokhagymás tejföl mehet rá meg sajt vagy sajtkrém vagy ami van a hűtőbe aztán mehet vissza a sütőbe.

Vagy jó alternatíva a nudli is 😉

2016. máj. 22. 13:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsokat.

Az lesz , amit a 2. írt. Viszont milyen arányban kell hozzá adni lisztet? Mikor legutóbb ilyet csináltam, roppant lisztes lett, alig érződött a krumpli benne.

Pedig ezt nagyon szerettem gyerek koromban. Édesanyám nagyon finomra csinálta, az övében rendesen érződött a krumpli.

2016. máj. 22. 13:37
 7/10 anonim ***** válasza:
64%

ÉN kb 1/4-1/5-öd lisztet tezsek bele maximum.



De fagyasztani is lehet - én évek óta fagyaszok le krumplit és müködik.


A lényeg, hogy elöször hökezelni kell, vagy felforralni, vagy félig megsütni, mert akkor a keményítöszerkezet megváltozik benne, enélkül nem jó, de ilyen módon tökéletes. Ha kihült, akkor adagonként tedd a fagyasztóba és felhasználáskor fagyott állapotban tedd a forró vízbe vagy olajba.

2016. máj. 22. 14:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
Krumpli püré, pogácsa
2016. máj. 22. 18:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
44%

Rakott krumpli

Paprikás krumpli

Pásztor tarhonya

Krumplis lángos

Núdli/gombóc (mákkal, mártással)

Gölödin-leves

Krumpli-fasírt

2016. máj. 23. 07:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim válasza:
2-es vagyok :) Na én kb fele fele arányban teszek hozzá lisztet. Ahogy probálod gyurni, ùgy is érzed a kezeden hogy ragad még, szòval addig teszegeted apránként a lisztet amíg jol gyurhatòvá válik. Fontos hogy mielőtt kiszagatod lisztezd a deszka alját mert különben leragad. Nem kell tulzásba vinni ,mindig csak annyi liszt amitöl éppen nem ragad.
2016. máj. 24. 07:35
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!