Más is ilyen rajtam kívül?
Nem azt kell erőltetni, amiről tudod, hogy nem szereted, pl. paradicsom. Ha nem ki kell próbálni mindenfélét, hátha van, ami megtetszik.
Pl. reggeli nagyon jó reggeli a zabkása, amiben semmi zöldség nincs :) Szóval talán ízlene is.
Talán az a gond, hogy nem túl sok ételt ismersz. Én is azóta eszem változatosabban, amióta eljöttem otthonról. Otthon nagyon válogatós voltam, mert sokszor olyan volt, amiket én nem szerettem. És nem is volt számomra elég változatos. Én szeretem a különleges ételeket, olyanokat főzök, amiket otthon sose csináltak.
14 évesen én is ilyen voltam. Egy közelharc volt egész gyerekkoromban az evésem, semmilyen főzeléket, semmilyen levesben főtt zöldséget nem ettem meg. Viszont ettem fáról cseresznyét, a kertből málnát, ribizlit. A paradicsomot és a paprikát mindig szerettem. Ja, és bár nem voltam hajlandó semmilyen főtt zöldséget megenni, de főzés közben szívesen elrágcsáltam egy répát, karalábét, vagy kidobásra ítélt káposzta torzsát. Kár, hogy a szüleim szerint az nem volt elég, mert "főtt ételre van szüksége a szervezetnek". Végül valahogy csak sikerült egészségesen felnőnöm. Sokat változott az ízlésem, és a főzelékeket ma sem eszem meg, de imádom a zöldség rakottasokat, az egzotikus ételeket (kínai, indiai) rengeteg zöldséggel, a salátákat.
Így utólag visszagondolva, az egész gyerekkori válogatósságom nem volt más, mint ellenállás a szüleim erőszakossága miatt, de ez már egy másik kategória körébe tartozik.
Reggelire pl.müzli gyümölcsjoghurban,vagy sima joghurtban
Vagy tejjel,
Kefir
Péksütikből is van,ami zöldséggel töltött
Tojás: főzve,vagy sütve szendvicsben
Padlizsánkrém
Egyebekben:
Rántott zöldségek(cukkini,brokkoli,karfiol,gomba,tök, padlizsán)
Saláták
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!