Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Valóban ugyanolyan egészségese...

Valóban ugyanolyan egészségesek a fagyasztott zöldségek (pl. brokkoli, karfiol, stb. ) mint a piacon árult frissek?

Figyelt kérdés
2017. aug. 24. 23:50
 1/10 anonim ***** válasza:
80%
Valóban, hiszen semmiféle hozzáadott dolog nincs. A gyorsfagyasztásnál sincs semmi hozzáadva, s a fagyasztva szárításnál sem.
2017. aug. 25. 00:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
27%
Azért nem teljesen szerintem.
2017. aug. 25. 04:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
0%

Természetesen nem.


Kb. olyan úgy aránylik egyik a másikhoz, mint Ötzi és te.

2017. aug. 25. 06:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
47%
Persze hogy nem. A friss zoldseg a legegeszsegesebb, de a fagyasztott meg mindig szazszor jobb mint a konzerv.
2017. aug. 25. 06:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
77%
A boltban kapható "frissnél" mindenképpen jobb, mert az sokszor több napig van úton, mire az üzletbe ér, a fagyasztott meg egy napon belül kerül fagyasztásra.
2017. aug. 25. 07:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
20%
Nem.
2017. aug. 25. 07:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
87%

A valóban friss, azaz egy-két órája szedett zöldség és gyümölcs egészségesebb.

Ám a piacon nem ilyet kapsz. Így jobb választás a frissen szedve fagyasztott mirelit.

2017. aug. 25. 09:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
33%

Azért a mirelitet még fagyasztás előtt áztatják, mossák ill. forrázzák. (A kínai borsót festik is. Zöldebbre! :D )


De az egyik legfrissebben tartó megoldás.


A piacon szerintem ki lehet szúrni a friss és az állottabb közti különbséget.


Mind a kettő egészséges.

2017. aug. 25. 10:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
A fagyasztott sokkal frissebb, mint a piacon, zöldségesnél sok órát aszalódott, hisz hamar lefagyasztják, onnantól jó darabig gyakorlatilag áll az ideje... Ha nem tartogatjuk évekig, szerintem egyértelműen jobb, feltételezve, hogy az alapanyag ugyanolyan (egy nagyüzemit nehéz összehasonlítani egy vegyszermentes házival, bár ez csak egy dolog, ott a talaj, az időjárás és sok más).
2017. aug. 25. 15:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Megjegyzem, én inkább pl. borsóra, spenótra gondoltam, a karfiol az nem fonnyad meg könnyen, azt sosem fagyasztva veszem. A brokkoli nagyon hamar sárgul, már a boltban is ronda sok esetben, piacon szerintem nem is láttam még soha.
2017. aug. 25. 15:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!