Diplomaosztó bulira milyen tésztás főételt ajánlanátok?
Leginkább húsos ételre gondolok, de mégsem egy olyan egyszerűre mint.pl. pörkölt, vagy milánói, hanem kicsit elegánsabbra.
Válaszaitokat előre is köszönöm!
A palacsinta nem csak édesen finom! Hússal és tejföllel készítve is bámulatos, egy könnyű leves után tökéletes második fogás!
Hozzávalók:
2 evőkanál olaj,
tíz deka darált hús vagy sonka,
egy fej vöröshagyma,
kis fej zeller,
egy szál sárgarépa,
paradicsompüré,
só, egy gerezd fokhagyma,
rozmaring, petrezselyem,
tíz deka reszelt sajt,
tejfölt,
esetleg gomba.
Elkészítése:
Evőkanálnyi olajban megpirítjuk a darált húst vagy a sonkát a reszelt vöröshagymával. Hozzáadjuk a reszelt zellert és az ugyancsak reszelt sárgarépát és azzal még pár percig együtt pirítjuk. Hozzáadunk egy kis tubus paradicsompürét, kevés sót, egy pohár vizet, és egy gerezd fokhagymával, egy ágacska rozmaringgal és petrezselyemmel ízesítve, lefedve, lassú tűzön legalább egy óra hosszat pároljuk. Közben a szokásos módon sós palacsintákat sütünk és megreszelünk tíz deka sajtot. Lapos, kerek tűzálló tálra alulra egy kisütött palacsintát fektetünk, megkenjük a húsos mártással és meghintjük reszelt sajttal. Erre ismét palacsinta, mártás és sajt kerül, és ezt addig folytatjuk, míg szép, magas tortát nem kapunk. Tetejére egy palacsintát borítunk, ezt kissé megöntözzük tejföllel, meghintjük reszelt sajttal és a sütőben átsütjük, de nem pirítjuk meg, úgy szeleteljük akár a tortát.
Virslivel töltött tészta
Egyszerű, gyors, és az elfogyasztásához nem kell kés, villa, tányér, fehér abrosz és hasonlók
ma 09:37-es: azért virsli ilyen alkalomra eléggé gáz, ennél már csak a párizsis kenyér lenne rosszabb.
Egy diplomaosztóra azért már ne valami olcsó vackot adjanak, de ezt végképp nem is lehet kicsit elegánsabb ételnek nevezni.
Wellington bélszín, Sertésszűz Wellington módra,Cipóban sült csülök.
Persze a bélszínt más húsokkal is lehet helyettesíteni, vannak más finom puha marharészek is, amivel szintén nagyon finom.
A virsli helyett is lehet akármilyen más darálthúsos tölteléket, vagy kolbászt, sajtot, akármit rakni a hájas-leveles tésztába, és úgy kisütni.
A lényeg az, hogy könnyen kezelhető, könnyen fogható, fogyasztható hús+tészta egyben legyen.
Gondolom a kérdező is kapcsolt, hogy nem kizárólag a virsli az egyetlen, amit bele lehet sütni egy leveles tésztába!!!
Leveles tésztába sütött csirke.
A csirkehús levesben megfozod, a húst leszedem a csontrol. Ezzel töltöd a húst és sajtot teszel bele. Szerintem a legfinomabb márvány sajttal, de jó trapustaval, eidamival is. Feltekered, tojással megkened majd készre sutod. Majonézes saláta illik hozza
A káposztás tésztáról jut eszembe, hogy a Paprika tévén láttam, amint Bede Robi egy kacsa bőre alá töltötte a fűszeres káposztás tésztát, majd pirosra sütötte a jószágot.
Szervírozva is nagyon jól nézett ki, és el tudom képzelni, hogy nagyon finom is lehet.
Meglehet, hogy karácsonyra ki is próbálom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!