Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Honnan tudnék nagyobb mennyisé...

Honnan tudnék nagyobb mennyiségű 70%-os alkoholt szerezni? A patikákban 50ml-es kiszerelés van és abból nagyon sokat kellene venni és drága is lenne. Vagy a 96%-os alkohol is megfelelő pálinka készítésre?

Figyelt kérdés
2018. aug. 22. 20:33
 1/5 anonim ***** válasza:
49%

Pálinkába mióta kell alkohol?

A pálinkába gyümölcscefre kell, abból lesz az alkohol.

2018. aug. 22. 21:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
Szabadka.
2018. aug. 22. 21:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 Phoney ***** válasza:

Először mondd el, pontosan mit is akarsz csinálni „pálinka” címén, és akkor kiderül, milyen alkohol kell hozzá.


De mivel a 96%-os alkoholt bármikor fel lehet hígítani 70%-osra, ezért garantáltan jó az is, feltéve, hogy étkezési szeszről van szó.

2018. aug. 23. 14:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Abból nem lesz pálinka csak vodka ha felvizezed, ha még izesited valami gyümölccsel akkor finomabb lesz.
2018. aug. 23. 21:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

A pálinka az gyümölcscefréből készül, ami nem abból készül, az nem pálinka, hanem max. szeszes ital. Miért nem veszel pálinkát, ha az kell, ha meg likőrre kell a finomszesz, miért nem veszed meg azt a likőrt, amit gyártanál belőle? Abból a jobb minőségű sem kerülne többe, mint a finomszesz... 96%-os alkohol is jó likőrhöz, hisz abból több likőröd lesz, nyilvánvalóan, ezt nem értem, miért nem egyértelmű. Ha a receptben az szerepel, akkor vegyél desztillált vizet is, bár likőrnél hót mindegy, jó a csapvíz is, ha az valami krémlikőr lesz. Fokold le. Példának okáért 1l 96%-os alkoholhoz 3.7dl vizet kell hozzáadj ahhoz, hogy 70%-os legyen. [link]


Úgy egyébként ha nem likőrhöz kell, finomszeszhez aroma hozzáadása, az a pancsolás netovábbja, de legalább iható lesz, az tény! Ablaklemosóval ellentétben. :)

Az otthoni likőrgyártáshoz ált. nem finomszeszt szoktak felhasználni az ára miatt, hanem almapálinkát, annak semlegessége miatt, őszi almákból (kivéve Jonathan) általában ízben, illatban közel semleges alkohol készül, pláne ha jól megcukrozzák, ahogy régen is tették. Úgy egyébként meg az almapálinka semlegessége egy tévhit, az almapálinkának alma íze, illata van, ha az alig vagy egyáltalán nem kap cukrot, s ha az nincs meghámozva, de ki van magozva. Ez utóbbi is kvázi javaslat almacefrénél, hogy ne legyen magozva. DE, legyen! Magház, mag nem kell bele, cukor nem vagy csak kevés és akkor alma íze, illata lesz az almapálinkának, ami egyébként tény, hogy tapasztalatom szerint túl sokáig nem tárolható, 2-3 év után eltompul az íz, illat.

2018. aug. 24. 06:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!