Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogy hívják ezt az ételt?

Hogy hívják ezt az ételt?

Figyelt kérdés

Valamelyik nap beszélgettem cukrász ismerősömmel és szóba került az aznapi ebéd, mondtam neki, hogy én lengyel szeletet csinálok, erre hülyének néz és ilyet szól az egy sütemény.

Megnéztem a neten és tényleg.

Szóval, hogy hívják ezt az ételt? Egy ecetes lében főtt sertés hús és mellé spagetti tészta. Vagy ezt csak Borsodban hívjuk így?


2018. okt. 15. 21:25
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Talán savanyú vetrece?
2018. okt. 15. 21:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
Megnéztem, nem az.
2018. okt. 15. 21:50
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen ételről még nem is hallottam. Itt Pesten én nem ismerem. Létezik egyáltalán ilyen? Mámint OK, hogy csináljátok, de nem lehet csak vmi helyi kialakult dolog?
2018. okt. 15. 22:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
69%
Táfelspicc azaz magyar nevén tányérhús
2018. okt. 15. 22:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
91%
A tányérhús levesben főtt marhahús, amit többféle zöldségkörettel, esetleg szósszal tálalnak, de spagettivel semmiképp.
2018. okt. 16. 07:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Én borsodi vagyok, de még én se hallottam róla. Ecetes sertéshús? Meg még spagetti? :/
2018. okt. 16. 08:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem ti vadast csináltatok, amit nem ecetben főznek, csak utólag ízesítenek mustárral, de van aki ecettel.

Aztán, hogy ti hogy becézitek az már más kérdés.

2018. okt. 16. 09:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Lengyel rostélyos.


Egy kiló sovány felsárból vágjunk szeleteket, verjük ki jól fakalapácscsal, sózzuk be, tegyünk egy lábasba egy kanál fagyos zsirt és egy sor pecsenyét rá; hintsük azt be egy kevés paprikával és laskára vágott vereshagymával. Néhány szem borsot, és későbben ujra hust is tegyünk reá, de paprikát nem. Ha a hust hagymával sorba raktuk, öntsünk felül reá 3 deczi bort, 2 deczi eczetet, és néhány kanál hideg vizet. Fedjük be és főzzük, a mig a hus puha lesz. Időnként, ha szükségesnek mutatkozik, kevés bort és vizet öntsünk reá. Aztán süssük szép pirosra; de mindég forgatva a lábasban. Tálaljuk fel saját zsirjával; adjunk mellé makkaronit.

Zilahy Ágnes Valódi Magyar Szakácskönyvéből

2018. okt. 16. 23:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
Le a kalappal 8-as, nagyon ügyes vagy!:)
2018. okt. 17. 09:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg ügyes vagy.:) Csak annyit jegyeznék meg, hogy ez az étel is marhahúsból készül a recept szerint.
2018. okt. 17. 13:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!