Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Hogy hívják azt az ételt,...

Kiss-Kárpáty Ildikó kérdése:

Hogy hívják azt az ételt, amit a frissen leölt csirke véréből és májából sütnek hagymával?

Figyelt kérdés
Nagymamám gyakran készített ilyet, talán ukrán étel lehet, de nem bizti. Kb olyan mint a hagymásvér de csirkemáj és szív is van benne egészben, ill. nagyobb darabokban.

2013. dec. 29. 07:00
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Sehogy. Sült vér, sűlt máj. A vér megalvad, a májjal együtt serpenyőben hagymán megpirítod, sütöd. Só bors paprika mehet rá és ennyi.
2013. dec. 29. 07:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 doboszoli ***** válasza:
100%
Felénk sincs külön neve. A vér és a máj ok., de a szív hogyan fő meg velük egy időben?
2013. dec. 29. 07:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Felénk csak "sült vér" a neve.

Gyerekkoromban,csirke vágáskor,reggelire mindig megsütötte nekem édesanyám,a májacskával együtt.

2013. dec. 29. 07:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha az üzletben a májjal együtt szívet is adnak, akkor valóban, a szív nem fog akkorra megpuhulni, ment amikorra a máj elkészül.

Ezért ilyen esetben (ha csak pár db. szív van), kiskéssel vékony karikára szelem a szívet, és már a hagymával együtt kezdem dinsztelni, majd mielőtt még a többi hozzávalót beleraknám, pici vízzel födő alatt "rádolgozok", és amikor már elsülte a levét, akkor rakom bele a májat. Ez esetben a már megkötött vért is!

Fűszert neki ízlés szerint: bors, szerecsendió, ki mit akar, nagyon fincsi kaja lesz belőle.

2013. dec. 29. 08:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
Minden valamirevaló ételnek szokott lenni becsületes és hivatalos neve, mert ezt tudományos kutatók kutatják, pl gasztronómia, és leírják tudományos könyvekben, ezért kell legyen neve, mert név nálkül nem tudják leírni.
2013. dec. 29. 09:31
 6/7 anonim ***** válasza:
69%

Igazad van!

Amikor én pl. azon gondolkodtam, hogy tudnám hasznosítani a maradékokat: kb. 3 evőkanálnyi főtt tésztát, kb. ugyanannyi pörköltet, kb. ugyanannyi párolt káposztát, hogy ne "ugyanazt" egyem már, mint addig napokon keresztül.

Jött az ötlet, beleraktam egy jénaiba úgy, hogy alul tejföl-fölül teljföl + reszelt sajt, be a mikróba. No mi lett ennek a neve? Ez lett nálam a "nevenincs rakott".


A máj + vér + szív = összesütve = nevenincs finomság!!

2013. dec. 29. 11:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
Nálunk a becsületes neve: hagymás vér, belsőségekkel (máj, zuza, szív).
2014. ápr. 24. 23:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!