Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerboltok » Miért árulhatnak a multi...

Miért árulhatnak a multi áruházak annyi romlott és minőségét vesztett húst? Miért nem kezd ezzel semmit az ANTSZ és az NFH?

Figyelt kérdés

Röviden a történet:

Éjszakás műszakban dolgozom, mire felkelek addigra bezár az összes hentes, amikor pedig végzek és megyek hazafele, vagy nem nyitnak még ki, vagy nincs éppen humorom a pultossal azon vitatkozni, hogy az a mennyiség amit én kértem az lehet-e több laza 20 dekával. Ezért multiba járok, nevezetesen a Spar és a Tesco van közel hozzám. Szívem szerint Lidlbe járnék, de az olyan messze van, hogy oda csak a nagybevásárlás miatt éri meg kimenni. Tehát ha hús kell, megveszem az előre csomagolt dobozosat, vagy a Spar hentes részlegéről vásárolok. Pont emiatt telt be tegnap a pohár. A "friss húsáru" címmel menedzselt húspultból sikerült ROMLOTT húst vennem. A vásárolt sertéscomb az olyan természetes jelleggel tündökölt a világos színhús részével felfelé fordítva a pultban, hogy maga jézus nem gondolta volna mi a valós helyzet. Kimérettem, kifizettem, hazahoztam, és itthon kibontottam. Itt csapott arcul a valóság, a nejlon zacskó börtönéből kiszabadulva a hús elkezdte ömleszteni magából azt a tipik romlott hús szagot. Visszavittem, pénzt visszaadták, oké minden. Tesco dobozolt hússal is jártam már így, totál romlott volt, ott is visszaadták a pénzt, de oda elvből nem megyek többet. Mivel ha megnézed, akkor rendesen látszik a húsokon, hogy már igen régóta romlottak, de azért van pofájuk teljes áron eladni. Sparba is vittem már vissza dobozolt húst, példának okáért 12-én megvettem, címke szerint 10-én vágták, 15-ig jó. De felbontva szintén dőlt belőle az a dögletes szag, ekkor vittem vissza. Ott az eladó aki visszavette mondta, hogy nagyon sok húst hoznak vissza, mert ha talán még nem is romlott, de fogyasztásra alkalmatlan. Emiatt gondoltam, hogy áttérek a húspultra, egy ideig be is vált, de ma a fentebb írtak fogadtak. Hogy lehetséges az, hogy az NFH meg az ÁNTSZ a legutolsó sarki gyrosost tudja naponta vegzálni, de egy multi felülvizsgálásához már nem jut elég harciszellem? A legdurvább az, hogy mindez egy megyeszékhelyen történt. Tehét ha nekem nincs lehetőségem henteshez menni, akkor azzal kell számolnom, hogy ami húst megveszek egyébként igen sok pénzért az vagy jó lesz, vagy rossz, de akkor járhatom a káváriát újfent. Ez rendesen felháborító! Csak az államérdekelt dolgokkal soha sehogy nem lehetett kezdeni semmit, ezért persze most sem lehet.



jan. 17. 21:43
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Mostanaban 5alkalommal vettem en is romlott hust. Lidl, spar, tesco es hentestol is.

En mar ott tartok, hogy inkabb nem fogyasztok hust tobbet, ra se birok mar nezni.

Az a szag, amikor kibontottam,undorito.

Lehet egy varosban elunk? :D

jan. 17. 21:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Ne sajnáld, hogy nem jutsz el a Lidl-be, ott is jártam már igy. Visszavittem (nyáron, hutotaskaban), diszkréten akartam volna a dolgot intézni, de ragaszkodtak hozzá, hogy a kasszánál bontsam ki a csúcsforgalom középen 😅
jan. 17. 22:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/18 A kérdező kommentje:
Lidlben én még nem tapasztaltam ilyet. De hogy megkönnyítsük a dolgokat elárulom, hogy én Egerben élek.
jan. 17. 22:02
 4/18 A kérdező kommentje:
#3 na igen ez meg a másik. Rendesen megalázzák az embert mire elhiszik, hogy a hiba náluk van.
jan. 17. 22:04
 5/18 anonim ***** válasza:
90%

2-es vagyok, en Zalaegerszegen elek, de akkor ez mashol is gond.

Tippem egyebkent az, hogy rosszul taroljak a husokat. Pl amikor arupakolas van a lidl-ben, siman ott van hagyva kint a sorok kozott a hus, aztan gondolom akar orakig is ugy marad, mert senki nem tudja elpakolni oket a hutobe, nincs eleg ember.

jan. 17. 22:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/18 anonim ***** válasza:
91%

"de egy multi felülvizsgálásához már nem jut elég harciszellem"


Én biztos vagyok benne, hogy vizsgálják őket rengetegszer és sajnos a hús, tejtermék és társai nem csak azért lehet romlott, mert ott az adott üzletben "leszarták" persze az mindenképpen benne van, hogyha figyelmesebbek akkor az nem kerül eladásra, de ami például előre csomagolt az lehet, hogy nem kapott megfelelő hűtést vagy szállítás közben történt a baj vele, szóval nem feltétlenül az adott áruház csak a hibás.


Én mindig meg szoktam nézni, hogy:

1. Mikor jár le a szavatossága. (Ha ilyen 2-5 napon belül akkor kizárólag csak akkor veszem meg, ha el is szeretném készíteni.)

2. Illetve próbálom megnézni a színét, mert azon látszik, hogyha barna akkor már nem feltétlen lehet "friss húsáru".


Én őszintén nem találkoztam még így romlott húsáruval sehol, pedig szoktam venni az ALDI-ban rengetegszer 7%-os darált sertéshúst vagy épp darált marhát, de rengetegszer vettem már ilyen előre csomagolt csirkemellet vagy épp valami olyan tálcás húst amiben tarja, karaj vagy valami hasonló volt és nem volt baj.


Én amivel nagyon sokszor megjártam az a SPÁR-ban található felvágott pult. Vettem 10-20 deka felvágottat 2-3 félét és ha az nem fogyott el amikor hazaértem, a másnapi íze már hagyott kívánni valót maga után. Kezdett nyálkás lenni és ragadós lett. Harmadnapra pedig fixen meg is savanyodtak. Rengetegszer jártam így. Ezért szoktam rá ott is arra, hogy csak annyit veszek meg amit aznap megeszek, mert különben tönkre fog menni.

jan. 17. 22:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/18 A kérdező kommentje:

#6


akkor elég messze vagyunk egymástól, de a probléma adott. Az alapján amit írtál, hogyha a Lidlben nincs elég ember akkor a többi multinál még rosszabb a helyzet. Ugyanis (szerintem) Magyarországon a Lidl a favorit, a többiek mellette kiscserkészek. Csak hát ezek szerint amit leírtál a Lidl terén is fennáll a helyzet, miszterint "adjuk el a 10 napos húst teljes áron, úgy is lesz valami random paraszt aki megveszi". És ez nagyon szomorú. Nagyjából a fogyasztói- meg az emberi jogok semmibevétele.

jan. 17. 22:28
 8/18 A kérdező kommentje:
#7 köszönöm a válaszod, tanulságos.
jan. 17. 22:34
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Tescóban nézzétek be a húspultba, direkt figyelem fél éve ott vannak a penészes kolbászok. Senkit sem érdekel. Egy időben penészes sajtba és kenyérbe is belefutottam. Egyik sem nemespenészes...
jan. 17. 22:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/18 anonim ***** válasza:
88%
Én még valamit javasolnék, mert már én jártam így egyszer: nézd meg, hogy hány fokra hűt a hűtőd. Egyszer én is azt hittem, hogy rendszeresen romlott húst veszek a boltban, mert mindig büdös volt, amikor kibontottam. Aztán nagy nehezen rájöttem, hogy túl "meleg" a hűtőm, 7 fokra volt állítva. Azt hiszem, a húsokat 5 fok alatt kell tárolni. Nem mondom, hogy nálad is ez a gond, de lehet ez is egy ok. :)
jan. 17. 22:56
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!